I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Klippor i skärgården

Här kommer ett tredje temainlägg från Misterhults skärgård. Denna gången är det klippor som står i fokus, även om det förstås kommit med klippor även i de tidigare inläggen. Det är liksom svårt att undvika i skärgården! De som läser min blogg regelbundet vet att jag är svag för stenar och klippor.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2024-08-10 17:19 | Läst 412 ggr. | Permalink
Vackra skärgårdsmiljöer här, så ser det ut här i 'mellanskärgården', speciellt i Jungfruskärs området söder om Nämdö i Stockholms skärgård, passerade ofta där och då mest under återresan från ytterskärgården, det blev ofta en sista fika bland såna här öar där man kunde puttra fram sakta i små kanaler i grunda vatten..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2024-08-12 08:51
Det är ett fantastiskt landskap i skärgården och jag gillar både mellan- och ytterskärgården. Tack så mycket för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Jag förstår fullt ut din svaghet för dessa vackra motiver. Där det också finns fler varianter än jag annars föreställer mig.
Jämförde nummer 1 med nummer 3.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2024-08-12 08:52
Hej Erik! Visst kan stenmotiv varieras mycket. Form, färg, ljus m.m. Tack så mycket för din kommentar!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Det kan knappast bli mer "Bjarnelikt" än så här. Jag förstår precis varför du är svag för dessa motiv. Dina bilder får mej att längta ut till havsbandet ock skärgården.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2024-08-12 08:53
Det var ju bra att jag lyckas framkalla den känslan! Tror jag... Stort tack för din kommentar Lena!
Hälsningar, Bjarne
Helt klart kan jag se att det är du som tagit bilderna, det tycker jag är fräckt. Fina motiv som du hittat kanske fick du mersmak från Misterhults skärgård?
Svar från Bjarne 2024-08-12 08:54
Det är kanske inte så många som nördar in på dessa motiv:) Mersmaken från Misterhults skärgård fanns redan innan. Jag tror jag paddlat där 5 eller 6 gånger eller något åt det hållet. Stort tack för din kommentar Morgan!
Hälsningar, Bjarne