I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Istället för mellandagsrea

När många trängs i affärerna för att "tjäna" på att handla, så går jag hellre ut i skogen en sväng. Den här förmiddagen var kall och frostig. Egentligen skulle jag bara ut och ta ett motiv som jag sett tidigare, men så blev det inte.

Många av bilderna är ganska komplexa. Frågan är om jag gått för långt och skulle gjort dem enklare? Eller är det bra att det finns mycket att upptäcka? Jag tror en komplex bild har lite svårt att hävda sig på nätet, då de flesta bara tittar snabbt på bilderna och konsumerar desto fler istället.

#1

Jag har valt att behålla den kalla tonen i bilden. Den har ändå en ganska normal färgbalans på 5550 K, så det är ljuset som är kallt.

#2

Det var det här motivet jag sett tidigare och ville föreviga. Det var speglingen av det varma solljuset mot det kalla jag ville åt, men nu hade diket delvis hunnit frysa till, så det såg inte ut som någon dag tidigare.

#3

Förgänglighet.

#4

#5

#6

Inlagt 2015-01-05 10:31 | Läst 1488 ggr. | Permalink
Gillar dina bilder. Tror oxå att det är en fin==svår balansgång mellan det alltför komplicerade som kanske tom upplevs som rörigt jämfört med det enkla avskalade. Kanske vissa bilder med fullt innehåll bläddras förbi snabbare än de borde...men vad gör det :) Man kan ju ändå inte tilltala alla med sina bilder.
Viktigt är ju oxå att bejaka sig själv.
Jag tycker du är duktig på komposition och bilduppbyggnad. Jag gillar många gånger mer fylla bildrutor. Naturen är ju fylld av mönster som går kors och tvärs. Det gäller att se dem. Det tycker jag du gör.
I dagens kavalkad väljer jag bild nr 5 för att stammarna skapar ett så dynamiskt mönster som vorde de fångade i en evig dans. Bild nr 4 för skuggan av bladen från grenen som syns på trädet
Svar från Bjarne 2015-01-06 12:55
Tack så mycket Annelie för den mycket givande kommentaren! Jag får hellre en sådan än 25 "o vad vackert". Jättekul att du gillar bilderna och berättar vilka du fastnar mest för.
Hälsningar, Bjarne
Jag tycker inte på något sätt, att dina bilder är för komplexta. Tvärtom. genom ditt sätt att komponera strukturerar du upp bilden men utan att ge avkall på detaljer.
Jag förstår inte heller hur man kan avsätta värdefull tid till shopping. Fast jag måste erkänna, att det blev en bok om naturfoto med rabatt på nätet...
Eva
Svar från Bjarne 2015-01-06 12:56
Tack så mycket för den vänliga kommentaren, Eva! Du gjorde ett vettigt inköp på rean också.
Hälsningar, Bjarne
Alltid välkomponerat när det kommer från Bjarne! Inget fel på vitbalansen i första, det är ju så det ser ut dessutom om man tittar efter när man är ute. De dansande träden är fin!
Svar från Bjarne 2015-01-06 12:58
Tack så mycket för kommentaren, Christer! Kul att du uppskattar "dansträden" också.
Hälsningar, Bjarne
Välkomponerat o stramt beskuret - snyggt! Färgbalansen känns riktig med det vintriga, fin kontrast blir det med bilden där solen lyser på träden, som är mycket varmare i ton. En fin serie, mycket bättre än shopping. Må gott, LO
Svar från Bjarne 2015-01-06 12:58
Tack för den vänliga kommentaren, LO! Kul att bilderna uppskattas.
Ha det gott!
Bjarne