I fotonernas värld
Högt flöde
Att det har regnat mycket den här vintern har väl inte gått någon förbi. Då blir det mycket vatten i åar och bäckar, som här i Verkeån. Högt flöde helt enkelt (Erik från DK: Nej, vi har inte grädde i våra åar:) ).
Så måste mossfotografen få gå loss på ett motiv också!
Krokarödsgården
Jag har fotograferat och visat bilder på den här gården förut. En dag i december förra året, så var ljuset extra vackert. Då kunde jag inte motstå att göra lite nya bilder!
Jag kan berätta att jag såg de första blåsipporna på väg att slå ut igår. 8 februari! Det är ett rekord med flera veckor som jag känner till i alla fall. Märklig s.k. vinter!
Träd vid å
Ni som följer min blogg vet förstås att jag har en svaghet för sten. Jag är lite svag för träd också. De kan anta spännande former, både när de står och är levande och när de av en eller annan anledning intagit en mer vågrät position. Dessa finns längs Verkeån i trakten av Hallmölla.
I morse
Min jobbarkompis Joakim Barkmans Instagram-konto svämmar formligen över med Stockholms vatten och byggnader under färgsprakande morgon- och kvällshimlar. I morse fick jag i alla fall chansen att uppleva en stockholmsgryning med lite färg på molnen. Ja, på två bilder i alla fall. Den sista (som egentligen var den första) fick bli svartvit.
Varför detta hörn?
Vad är det som gör att man som fotograf fastnar för vissa bilder? Motivet nedan bara drog i mig och jag var "tvungen" att ta en bild. Varför då? Det är ju bara ett hörn och en rhododendronbuske?
Om jag ska försöka med en egen analys så är det nog något med symmetrin och en slags "sterilhet" (vilket nog inte är ett svenskt ord). Förhållandevis moderna byggnader med likadana fönster och så busken som bryter av. Nu kommer den intressanta frågan. Har en sådan här bild något att säga?