I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

En kort stund på Burano

Burano är en ö i Venedig-lagunen. Den är inte så stor, utan man går runt ön ganska snabbt, men även här finns kanaler, även dom de inte är så många. Det mest utmärkande draget för Burano är alla färgglada hus.

Sambon och jag hyrde ett hus utanför Florens i somras och bestämde oss för att ta en dagsutflykt till Venedig. Det tar ju en stund att köra dit och tillbaka. Vi påbörjade inte färden ut till Burano förrän ganska sent på eftermiddagen, efter att ha strosat runt i Venedig, och det tog längre tid än väntat, så besöket blev inte så långvarigt. Det blev ganska snart dags att ta båten tillbaka till Venedig för att inte komma tillbaka till Florens allt för sent. Bilderna på Burano är därför tagna under en halvtimme. Lite kort tid för ett så spännande ställe, men ibland blir det så...

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Inlagt 2013-03-10 12:47 | Läst 2983 ggr. | Permalink
Trots den korta vistelsen så har du ju lyckats fånga Burano fint!! Va själv på Murano i somras... Inser nu, att det va en miss att vi inte tog den lilla biten till ut till Burano. Har iofs varit där för väldans massa år sedan men .....
Fint skildrat!! Inget svartvitt där inte.... :) Hälsningar PeterL
Svar från Bjarne 2013-03-10 15:41
Tack så mycket för kommentaren, Peter! Det är väl rätt svårt att misslyckas med bilderna på en sådan fantastisk plats. Hoppas du får tillfälle att komma dit igen.
Hälsningar
Bjarne
Häftigt och härligt färgglatt! Precis vad man behöver se så här års då det mest är grådaskig snö här....
Svar från Bjarne 2013-03-10 16:34
Tack Sirpa! Håller helt med dig. Sitter inne med en förkylning också, så då är det skönt att drömma tillbaka till förra sommaren!
Hälsningar
Bjarne
Vilka underbara färger. Snyggt!
Svar från Bjarne 2013-03-11 07:21
Tack Per! Visst är det färgglatt!
Hälsningar
Bjarne
Vilka underbara och färgglada hus! Måste vara underbart att bo där! =)
Svar från Bjarne 2013-03-11 07:22
Tack Heléne! Ja det är ett speciellt ställe - om det blir en nästa gång kanske jag skulle se om där finns något hotell så man kan bo en natt i alla fall.
Ha en bra vecka!
Bjarne
Tänker på Venedig när jag ser bilderna :) Fina bilder!!
Svar från Bjarne 2013-03-11 12:29
Tack för kommentaren, Mikael! Det är ett färgglatt mini-Venedig!
Hej Bjarne!
Ja, 30 minuter på en sådan inspirerande plats är inte mycket. Men det ger å andra sidan skäl för ett återbesök, även om du på den korta tiden lyckats fånga fina bilder! Min favorit är bild 1, som med sin svängda kanal drar blicken in i bilden. De färgglada husen ger en vink om stadens karaktär (som kommer fram ytterligare i de följande bilderna). Ser lite folktomt ut även några människor (turister?) strosar längs ena kanten och en man pysslar med sin båt. Har månne invånarna gått inomhus och turisterna försvunnit för dagen?
/Ulf
Svar från Bjarne 2013-03-16 15:16
Hej Ulf! Tack för kommentaren. Jag håller med om att den första bilden fångar mycket av karaktären på Burano. Själv är jag lite svag för den sista bilden också, men mannen som vänder sig om efter dem han precis mött. Å andra sidan är kanalen inte så framträdande på den bilden.
Ja, det var ingen trängsel på gatorna och på kajerna. De flesta turisterna hade nog redan åkt tillbaka och missade därmed det fina kvällsljuset! Var lokalbefolkningen höll hus har jag ingen aning om. Kvällsmatstid kanske!
Ha det bra!
Bjarne