I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

100% mobilt

Nyligen fick Fotosidan följsam design, så att den bättre anpassar sig till plattor och smartphones. Det gav mig iden att göra ett helt mobilbaserat inlägg. Det kom till under en resa till Göteborg. Alla bilderna är fotade och bildbehandlade i mobilen med PS Express, Lightroom mobile och Snapseed. Inlägget är också skrivet och publicerat med telefonen.

Funkar? Ja. Bökigt? Ja. Det är pilligt och lite frustrerande ibland. T.ex. är det lätt att markera en bild av misstag och råka skriva över den. Bilderna hamnar också gärna i den ordning de vill. Det underlättar inte heller att åka på en järnvägslinje med dålig mobiltäckning.

#1

#2

#3

#4

#5

Inlagt 2016-04-01 17:52 | Läst 783 ggr. | Permalink
Helt ok bilder Bjarne. Den första är riktigt häftig. Föreställ dig vad du kan göra med ditt armband eller dina glasögon om 10-20 år.
Svar från Bjarne 2016-04-02 13:03
Tack så mycket Ingemar! Det kanske räcker att titta på något och tänka att det vill jag ha en bild på, så lagras det!
Hälsningar, Bjarne
Det gjorde du bra, riktigt fina bilder, problemet med mobilen är att det är skittråkigt att fotografera med den, jag vet knappt hur min funkar, använder den aldrig till bilder. Må fint, LO
Svar från Bjarne 2016-04-02 13:06
Tack så mycket LO! Då är du som jag när det gäller mobilen. Jag tar nästan aldrig bilder med den, särskilt som jag nästan alltid är "klädd" med någon "riktig" kamera. Nu utmanade jag mig själv att testa att göra allt i telefonen, men det blir säkert inte så att jag kommer att göra på det sättet framöver.
Ha det gott i helgens sköna värme!
Bjarne
Inte bara ok bilder, dom är sk´tbra! Särskilt dom första tre om du frågar mig!/ Björn T
Svar från Bjarne 2016-04-02 13:05
Tack sp mycket för den vänliga kommentaren Björn! Kul att de gillas och skoj att veta vilka du faller mest för.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Du tog dig an en självvald utmaning av rang.Jag gissar att det skulle varit enklare att hantera mobiliteten med en platta i stället och bara ha mobilen som länk till den mobilnätet. Men av bilderna att döma har du lyckats bra, trots de vedermödor du skriver om. Med det sagt går jag över till bildkritiken.
Antar att den första bilden visar någon av Göteborgs spårvagnsknutpunkter. Naturligtvis är den grafiskt intressant med sina kurvor och linjer, som gör sig alldeles utmärkt i svartvitt.
Andra bilden har den alltid gångbara blandningen av blå kvällshimmel och varmt ljus. Mobilen har fått kämpa med kontrasterna vilket gått bra, men det svaga ljuset resulterade i brus. Inte jättesnyggt, men stör heller inte så mycket. Svartvit är mer förlåtande vad gäller brus, men känner jag dig rätt har du av goda skäl valt att behålla färgen.
Symmetritema i tredje bilden, men det är lite synd att bilden inte är helt symmetrisk. Bilden är dock läcker ändå! Många fina mönster, raka linjer (plattorna, räcket, lyktstolpar osv.) och "buckliga" stenar ger en fin bildkompott.
Fjärde bilden har en tilltalande färgskala. Jag blir förstås nyfiken på vad det är för byggnad och hur den såg ut en gång i tiden innan putsen lades på. Ett gammalt hus eller är det bara husstommen som tittar fram? Man skulle kunna diskutera om linjerna i nedre högra hörnet.... (det händer ju att vi diskuterar mer eller mindre tydliga avskurna hörn...). Just i denna bild tycker jag att det är synd att de så abrupt skär av hörnet och jag upplever att de är för moderna i förhållande till fasaden i övrigt.
Den avslutande bilden visar en skön blandning av "växtband" i olika form och färg. En härliga växttavla, i princip tvådimensionell.
I denna bildkvintett sätter jag ettan som etta, femman som tvåa och trean som trea.
Hoppas du får en fin vecka, oavsett var i landet du tillbringar den! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-04-20 21:36
Hej Ulf och tack för kommentaren! Ja, jag har väl någon tro att utmaningar av något slag förbättrar kreativiteten. Om det är sant, det vet jag inte! Ja, första bilden är vid Brunnsparken, som är en stor mötespunkt. Jag kan också leva med bruset i andra bilden.

Det retar mig lite också att trean inte är riktigt symmetrisk. Fast när det gäller linjen i bild fyra är vi av lite olika åsikt! Jag tycker själv att bilden blir intressantare med något som bryter av. Vi lär vara ense om att det inte var ett misstag den här gången i alla fall!

Nattinatti!
Bjarne