En webblogg av David Elmfeldt kring fotosidan.se, foto, community och annat mys.

Vi tror buggen "kommentarer som inte syns" är löst

Det har kommit felrapporter om att kommentarer till blogginlägg inte alltid visas. Efter lite input har vi hittat att det är oinloggade kommentarer i bloggar som hade inställningen att "kommenterar skall modereras innan de syns/publiceras" som inte syns. 

Kommentarerna är inte borta men de har legat dolda. Nu har vi lagt till så att man kan hitta fram till dem och det gör man via Inställningar (ikonen med kugghjul i menyn till höger) - Min blogg - Moderera kommentarer.

Inlagt 2024-07-22 21:06 | Läst 427 ggr. | Permalink
FOO


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
  (Kommentarer granskas innan de visas för andra).
Bra jobbat!
Skulle det gå att få till en funktion att man kan stänga av kommentarer för blogginlägg? Alltså då tänker jag att man ska kunna stänga av det för enstaka inlägg inte alla....
Som sagt, bra jobbat! Tack!
/B
Händelser verkar ha spårat ut i helgen. Först försvann alla händelser i listan man får under notifikationer, sedan börjar det ticka in från nya kommentarer men räknaren fortsätter att räkna upp även om man har varit inne och sett kommentaren
Vet inte vad jag gör för fel men jag får inte fram den raden med Moderera kommentarer.
Klickar på kugghjulet och min blogg, men den texten kan jag inte hitta.
Kollat vid underhåll inlägg men den finns inte på min sida där.
Svar från David Elmfeldt 2024-07-23 14:52
Oki. Isåfall finns inga dolda ej ännu modererade kommentarer.
Margareta Cortés 2024-07-23 16:38
Aha, då har jag altså hittat alla då jag bläddrade tillbaka i min blogg.
Tack för snabbt svar.
Fast problemet har nog inte specifikt rört att moderering av kommentarer har varit på i en specifik blogg? "Maggan" ovan hade ju problemet och moderering är inte på där vad jag har sett. För övrigt så buggade något ur med just en ej inloggad kommentar där, möjligen när ni var inne och försökte laga det hela. I mitt flöde så slutade första sidan plötsligt att ladda ordentligt och högerspalten samt reklamen försvann. Detta medförde också att siffran uppe till höger inte släcktes ordentligt utan kom tillbaka. Fullösningen var att gå till en visning där denna oinloggade kommentar inte syntes i flödet, då allt slutade laddas vid den kommentaren. Felet är kvar, men kommentaren (tid 2024-07-11 12:55, texten syns inte) har ramlat över på sida 2 så problemet märks nu normalt sett inte längre. Kvar är det dock.

Jag noterar att du själv har slagit på moderering här, men också att det står "FOO" ovanför rutan man skriver i. Verkar stå samma sak i en annan blogg som har moderering påslagen.
Svar från David Elmfeldt 2024-07-24 08:15
Det fanns en bugg att omodererade, skrivna av ej inloggad, inte syntes. Det är fixat. Sen kan de ju alltid finnas fler buggar men vi har inte något som pekar i någon viss riktning så det måste till fler rapporter så vi kan leta.
Hur funkar "Radera" som kommer upp under kommentarerna? Ibland har jag gissat att mottagaren av misstag raderat min kommentar. Hur går det till? Raderas inlägget direjt eller kommer det upp en fråga Vill du verkligen radera?
Svar från David Elmfeldt 2024-07-24 08:19
Radera syns bara för blogg-ägaren. Så att du kan radera kommentarer du inte vill ha kvar.
Måns H 2024-07-24 08:37
Tack för info!

Det är lätt gjort att slinta med musen och radera av misstag. En liten spärr "Vill du verkligen radera" skulle förebygga såna misstag.