Alla dessa Ögonblick.

Dag 109 - Från Knytblusmanifestation till Anders Petersen

I dag hade Svenska Akademien sitt första möte efter att Sara Danius lämnat. (Mötet hölls dock på hemlig ort)

Det var många (med och utan knytblusar) utanför Börshuset på Stortorget som hade samlats för att visa sitt missnöje med att fokus förskjuts från misstänkta mäns brott till en kvinnas förmåga. Talarna avlöste varandra och budskapet var entydigt  - Samtliga ledamöter bör lämna sina stolar. Detta behövs för att göra upp med tystnadskulturen, elitismen och gubbväldet en gång för alla. 




Ropen ekade mellan husen - Avgå alla -avgå alla!

Både stora och små hade samlats.

En grön knytblus dagen till ära. 

Klart vovvarna ska ha "knytblusar".

Se där! Anders Petersen dök upp i folkmassan, med sin Contax i näven. Det får bli dagens bild 109.  

Inlagt 2018-04-19 19:58 | Läst 2935 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag kan inte låta bli att kommentera, eftersom det är en sådan fruktansvärd slagsida i argumentationen. Samma slagsida som när det gäller #meeto: Varje man kan anklagas för vad som helst - utan bevis, eller överhuvudtaget rimligt stöd.
Så går det inte till i en demokratisk västerländsk rättsstat. Så går det till om man tillämpar folkdomstol och ståndrätt - och då vet vi var vi hamnar.

Hunden var fin i alla fall. Liknar Sara lite... :-)
Svar från Evacent 2018-04-20 14:13
Det är fint att Akademien nu överlämnar sin advokatutredning till rättsvårdande myndigheter så får de utreda saken.

Hälsar
Eva
Allt detta ligger många tusen mil från min värld, bildligt talat, det är helt ok att tala bildligt på en fotosida. F.ö. får vi någonsin veta sanningen?
Svar från Evacent 2018-04-20 14:15
Vi får hoppas det nu när advokatutredningen lämnas över till rättsvårdande myndigheter.

Hälsar
Eva
Fint - och snabbt producerat, reportage i en angelägen fråga. Kul att se Anders P i vimlet också.
Med vänlig hälsning/per-erik
Svar från Evacent 2018-04-20 14:16
Tack Per-Erik! Kul att vara på plats och dokumentera med kameran. Anders P var en bonus. :)

Hälsar
Eva
Trevligt reportage med de rätta ingredienserna.
Svar från Evacent 2018-04-20 14:16
Tack ska du ha Torbjörn!

Hälsar
Eva
Hej Eva.
Som jeg har skrevet tidligere, er jeg ikke tilstrækkeligt informeret om sagen til at kommentere den del. Men jeg kan da se, at du har lavet en fremragende foto dokumentation.
Med venlig hilsen og god nat fra Roskilde/DK.
Svar från Evacent 2018-04-20 14:18
Tack Erik!

Hälsar
Eva
Jag är övertygad om att denna typ av ytliga manifestationer och uppvisningar i folklig fåfänga kommer ses tillbaka på som ett barnsligt inslag i den svenska historien. Där folk så lättvindigt tar ställning i frågor de inte har insyn i och dessutom gör det helst så offentligt som möjligt. Som ett tecken i tiden när Internet och sociala medier snabbt gått från nördvarning till allmänt inslag i hela samhället - utan att folk kanske riktigt fått tillfälle att tänka genom vad de håller på med och varför.

Bra bilder och jag uppskattar denna typ av blogginlägg på Fotosidan som agerar både dokumentation av vardagshändelser, eller åtminstone händelser ens vardag, och samtidigt agerar ett sorts diskussionsunderlag.
Svar från Evacent 2018-04-20 14:22
Jag är nästan övertygad om att manifestationen bidrog till att Akademien nu överlämnar sin advokatutredning till rättsvårdande myndigheter så får de utreda saken.

Det var kul och intressant att dokumentera händelsen med kameran, och kul att du uppskattar denna typ av blogginlägg. :-)

Ha det gott

Hälsar
Eva
Hej,
Bra bildberättelse.
Ha det gott
Bob
Svar från Evacent 2018-04-20 14:17
Tack så mycket Bob! :)

Hälsar
Eva
Bra blogg med fina bilder. Ett kvalitetsinlägg. Särskilt grattis till dagens bild 109!

Personligen tror jag att den aktuella krisen kan jämföras med "a family squabble". Så uttryckte sig den brittiske förläggaren Christopher MacLehose i Agenda i söndags kväll. Såna kan vara nog så giftiga. Men som han påpekade, på en förläggarmässa i London med tusentals deltagare var det ingen förläggare utom de svenska som brydde sig.

Som skandal tror jag 1974 års var skadligare. Akademin gav Nobelpriset till sina egna ledamöter Eyvind Johnson och Harry Martinson. Båda var ju författare av kaliber. Men det uppenbara jävet och det som kunde tolkas som närsynthet diskrediterade akademins trovärdighet. Det blev kritikstorm. Johnson var av segt virke och överlevde men Martinson tog vid sig. Skeendet kan ha bidragit till att han tog livet av sig.
Fint reportage och kul med Anders Petersen!
Jag har i övrigt alltid undrat hur det går till att välja nobelpristagaren. Utan att veta några detaljer, så är det ju misstänksamt att så pass många medlemmar gör revolt både för och emot, därför måste det utredas vad som har hänt! Demonstrationen här visar att allmänheten bryr sig och att Akademins heder står på spel både här hemma och utomlands.
Hälsningar
Wolfgang