Alla dessa Ögonblick.

#4 Dagens lunchpromenad

Det var inte lika magiskt ljus idag, och den vackra rimfrosten lyste med sin frånvaro. En lunchpromenad till strömmen fick det bli. Såg en kille som hoppat över staketet för att fiska. Det får bli dagens bild.

Jag stod en stund och väntade på fisk. Men det nappade dåligt. Inte en firre.

Frågan är om bilden gör sig bättre i svart vitt?

Bästa fotohälsningar

Eva

Inlagt 2018-01-11 21:16 | Läst 939 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vacker miljö där! Det är troligen en smaksak, men jag gillar färg lite bättre! Min tillvaro gör sig bäst i färg..
Hälsn!
Svar från Evacent 2018-01-12 08:26
Jag gillar svartvita bilder, men här lutar det mer åt den i färg. Jag håller med dig - vad vore tillvaron utan färg! :-)
Må så gott!

/Eva
Den blåturkosa jackan gör bilden. Passar bra med vattnets färg. Misstänker att du använt stativ? Slutartid, 1/4 sek?
Svar från Evacent 2018-01-12 08:30
Tack för din kommentar Ragnar. Jag använde en liten tripod på broräcket. 2,6 sek vid f16. Om jag minns rätt hade jag ställt in ND filter i Fuji x100s ? Det är så mycket knappar och grejor så jag minns inte så noga. :) Jag har haft kameran i 3 år nu och använt den ytterst sparsamt. Årets projekt är att börja fota lite mer och lära mig just den. Har för övrigt inte hittat var man slår på den interna blixten!!!

Kan någon hjälpa mig att hitta den!?
light 2018-01-12 10:11
Tack för info! Jag misstänkte nog också att du hade använt ett nd-filter. Välkommen för övrigt till Fujifilm familjen, vi är flera bloggare som använder just någon x100 version. När det gäller blixten minns jag inte på rak arm, för jag har ställt in det så att jag snabbt får fram blixten genom en genväg istället för att krångla in mig i menyer.
Jag är en stor vän av svartvitt. Den svartvita har absolut sina förtjänster. Bakgrunden är betydligt bättre än den i färg, där den konkurrerar med mannen i blått. Ögat hoppar fram och tillbaka. Färgbilden blir betydligt bättre om du beskär i överkanten precis så att du får med bron.