Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Msambara

Så är jag sedan några dagar tillbaka framme i Msambara, Kigoma, Tanzania.

Inte så enkelt som jag trodde och som utlovats att hålla kontakt med omvärlden. Den internetleverantör jag valde och som lovade att internet skulle fungera här höll inte vad de lovade. Trots flera förfrågningar.
Just nu sitter jag uppkopplad via satelit och ett dieselaggregat till ström, med en hastighet på 0,01 Mb/sek ut och 0,06 Mb/ sek ner. Vodacom lovade samma hastighet, eller samma teknik som vi har i Sverige, men, som mycket annat är det enkelt att lova och sårt att uppfylla löftena. Men, så beror det på vad man menar med mobilt bredband, det fungerar ju och tid har man.

Vi har inte börjat "Sälja" kamerorna ännu. Ev gör vi så att vi ordnar en auktion på dem då det finns flera som vill ha. Likaså kommer då mobilerna att säljas på samma sätt.

Vill ni läsa mera om min resa så finns det lite på www.resdagboken.se och c.dahlin.

Förlåt alla som känner till landet, jag älskar det och folket här, men ibland håller de inte samma tekniska standard som oss.

När det gäller min egen utrustning så måste jag bara säga att D3'an mäter ljust mycket bättre än D2x gör. Nu behöver jag som regel inte exponeringskompensera när jag fotar folket vilket jag var tvungen med på D2x. Vilket framsteg för Nikon.

Asante

Inlagt 2008-11-29 07:36 | Läst 1269 ggr. | Permalink
Hej Christer
Hoppas att du får många upplevelser med dej i bagaget och att allt går väl på din resa.
Tekniken är ju avgörande för att du ska kunna skriva i bloggen, men egentligen så finns det väl viktigare saker nu när du är på plats för att fotografera och se landet på nära håll.
Bra att du är nöjd med kamerans prestanda, det underlättar väl en del kan jag tänka.
Jag önskar dej en trevlig första advent!
Mvh / Maria
Synd att vi inte får några direktbilder. Men vi får väl vänta tills du är hemma igen. Kul att du är där och berikar deras liv med avlagda fungerande grejer från Sverige.
Skall bli kul att följa dina rapporter, med eller utan bilder.
Förstår att du också är nöjd med
uppgradering till D3:an... *hehe*

Välkommen till klubben! : )

Lycka till nu!

MVH /David.
Hej alla ni som tog er tid att läsa o kommentera min blogg.
Jag kommer med en rapport snart om resan. Måste bara landa själv först.