& funderingar

Ta vara på naturens gåvor

Det gäller å passa på medan det finns i överflöd ( känns så), fick lite bråttom så inget övermognar eller blir förstört. Näst på tur blir vinbär och blåbär.

Peter nämnde gelé/marmelad tack för tipset. Det vill jag prova å satte igång. Riktigt gott till någon mustig gryta eller rostad morgonmacka

Som belöning på eftermiddagen passar ju en sommardrink fint att slappa med men visar vad som jobbats med pararellt med badoasen. Grävt byggt och skruvat fast bottenplatta  till uterum/växthus och fyllt igen med grus på botten inne. Sedan har allt stått i stå. Går inte göra något just nu. Kroppen strejkar.

Hallon och melon  mixas å sen bubbelvatten eller fruktsoda om det ska va sliskigt och en skvätt lime..toppa med melonskiva.

Har en kalla längst bäcken som blommar fint nu trots att det inte rinner vatten i juli.

Regn och åska har dragit in under kväll å natten

Inlagt 2022-08-02 10:08 | Läst 340 ggr. | Permalink
Wow vilken sommardrink! Hallon och melon så gott. Vilket grymt snyggt glas.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2022-08-02 12:02
Visst är det lite skoj gott att dricka ur å rymmer mycket
Mums!
/N
Otroligt flitig du är, själv orkar man knappt komma ur soffan. Har läst fem böcker de senaste två veckorna. Fundamentet ser fint ut, när du ändå är i gång så kan du bygga ett observatorium för teleskopet 😊.

Vi har haft vår hallon på smörgåsar och på glass, gott med en skvätt hallon till vaniljglassen. Drinken ser fin ut och vilken fräckt glas
Svar från niniz 2022-08-02 12:01
Jodu tänkte på det..det har ju takfönster. Ska dra in el för en sån frostvakt och även ha solcell för lite belysning och bevattning från bäcken. Det blir bra skyddat från vind men undrar hur bra man ser upp. Ett förlängt uteinnerum.
Har även plockat sten jämnat ut mark och sått gräs...sommaren är kort 🎶
Inte så mycket till sola bada läsa :)
Det får bli annan sommar

Mvh N
Precis sånt som man ska hålla på med på sommaren. Ta vara på det goda som finns, jobba lite fysisk ute i trädgården eller naturen varvat men något läskande gott. Drinken ser mycket läcker ut. Bygga växthusgrund tar på krafterna. Det har jag provat på.
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2022-08-09 10:07
Tack Lena
Det har varit varierat med vila då och då
/N