Spridda bilder och tankar..ostrukturerade förstås!

Nya kameran..kom igen!

Har nu haft min 7D i några veckor.. är i stort sett nöjd , men ändå inte..  jag försöker intala mig att det bara handlar om att jag inte vant mig vid kameran, men ....

Hoppas  verkligen att det beror på "skit bakom spakarna", men till exempel så tror jag faktiskt att den levererar bilder med högre brus än min gamla 40D. Detaljrikedomen är dock en helt annan, och jag känner att jag kan "få ut mycket mer" OM jag "satt" skärpan..och OM isotalet inte är högre än 400.

Läste någonstans att man kan göra personliga inställningar som "vässar" kamerans kapacitet. Om någon sitter inne med nåt knep, tar jag tacksamt emot det.

Kanske är det bara så enkelt att jag behöver mer träning....och då är det ju bra att det är så vansinnigt kul att fotografera:-)

Allt väl!

/Anna

Inlagt 2011-08-29 22:22 | Läst 2024 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så fina härliga gröna bilder...!!!
MVH Lena
Svar från Anna-Lena Forsman 2011-08-29 22:31
:-) Tack Lena!! /Anna
Jag har en 7D och upplever inget problem med bruset. Om Du tittar på min blogg http://www.fotosidan.se/blogs/bjobjo/index.htm så är bilderna från Tatueringsmässan tagna inomhus l befintligt ljus ISO 800.
Men som sagts tidigare se till att ha kameran uppdaterad. Vidare finns det så att man kan ställa in olika nivåer av brusreducering beroende på långa slutartider eller högt ISO. Jag har ställt min på Standard.
Svar från Anna-Lena Forsman 2011-08-30 07:24
Jag kollar vidare.. har uppdaterat kameran nu..och ska kika på fininställningarna. Tack Björn. /Anna
Irriterande!
Man förväntar sig så mycket nr man köper ny teknik...ibland infrias inte alla förväntningarna.
Är själv i tagen och letar ny kamera...kan inte bestämma mig bara , det är ju trots allt en hel del pengar som ska hostas upp.

Hoppas att du får ordning på grejorna...Leifs förklaring låter ju faktiskt rätt logisk i mina öron....ha det gott!
Svar från Anna-Lena Forsman 2011-08-31 22:46
Jo..jag ska verkligen försöka kolla upp detta framöver. Får väl bli en vända till Canonverkstaden kanske.. Mycket ju säkert höga förväntningar..men nja..är inte säker på att det är hela saken.
Tack Christin! /Anna