Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

OPENART i Örebro

OpenArt i Örebro är en årlig utställning som visar samtidskonst från konstnärer världen över. Årets utställning pågår fram till den 8 september och omfattar totalt 50 konstverk. Vi hann bara se en liten del av dessa under vårt besök.
Konstverken blir mer intressanta när man läser om konstnärernas tankar, vill du läsa om verken så besök OpenArts hemsida.

Evas sju döttrar
Ekenger & Segerfelt

Primordia fungi
Lua Rivera
Förställer primörer, ett försteg till svampar. Lue vill väck vår nyfikenhet till naturens microvärldar.

Typiskt tjejer
Hanna Stansvik
Konstverket består av tre helt vanliga tjejer, här få en av tjejerna hjälp med sin "make upp".

När vi fortsatte längs ån såg vi rök från andra sidan gatan och blev nyfikna. Vi tänkte att det kanske var ett spännande konstverk och gick dit. Väl framme upptäckte vi att röken kom från ett fönster.

Vi såg oss omkring och fick syn på en person i arbetskläder som lugnt betraktade röken, så vi antog att det kanske bara var något som bränts på spisen. Men strax därefter hörde vi sirener, och röken blev kraftigare. Ambulans och polis anlände snabbt till platsen. Lite chockade insåg vi att vi hade bevittnat början på en brand. Några sekunder senare kom brandbilen, och vi backade undan. Ambulansen åkte iväg utan att dom tagit med någon, det kändes skönt att ingen hade blivit skadad.

Vi fortsatte vår konstpromenad, även om det tog ett tag att skaka av oss tankarna på branden.

Carbon Capture Storage
Mattias Käll

Reincarnation
Kuei-Chih Lee

Herring Hearing
Thomas Nordström

EXIT Wall
Aaron Nachtailer

Det fanns mycket att se, men det här trädet, format av naturen själv, är min favorit.

Inlagt 2024-08-25 17:23 | Läst 299 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt att få ta del av och "herring hearing" samt puffbilden tyckte jag var spännande konstverk. Tur att branden inte blev något allvarligt. Håller dock med om trädet, mycket fint.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2024-08-29 14:04
Ja, det var en lättnad att branden inte blev allvarlig. Många av konstverket fokuserade på hur vi utnyttjar naturens resurser, vilket verkligen speglar vår tid. Hälsningar! Mari
Fint, spännande med en massa olika konst.
/Affe
Svar från Mari Lidström 2024-08-29 14:10
Det var första gången jag besökte utställningen, det var intressant att läsa om konstnärernas tankar. Det gav mig en förståelse för verken. Hälsningar! Mari