Funderingar om det går att kombinera ovanstående utan att de kommer i konflikt med varandra, samt allt annat som jag snubblar över i framtiden.

Napoleonbakelse del 2...

Inte hade jag tid att vänta med näringsintaget, utan det blev inmundigande av sagda bakelse direkt på konditoriet. Kan ju bli gammal och seg innan man kommer hem ;-)

Jag gillar ju svartvitt men på något sätt ser inte bakelsen lika god ut som den gör i färg... eller? Döm själva!

Men den här grabben gör sig nog lika bra i färg som i svartvitt! 

Och så blev det så fel igen - efterrätten före huvudrätten. Oopps! Nu ringde tvättstuguklockan så det där med varmrätt tar vi senare i kväll! 

Inlagt 2009-03-04 16:03 | Läst 1807 ggr. | Permalink
Hur gör du när du avnjuter ovan avbildade bakverk? Jag hörde Adde Malmberg förfasa sig över att verket fortfarande finns kvar då det är helt felkonstruerat; man kan inte äta det utan att klämma ut all grädde. Men vad jag har förstått så ska nämnda bakelse ätas ungefär som en semla; först lock, sedan resten.

Som en ovan Napoleonätare vill jag härmed passa på att fråga hur du gör!
Svar från Anders Berlin 2009-03-04 16:17
Först så fotograferar jag naturligtvis kreationen, fattar sen skeden i höger hand och med ett våldsamt hugg mitt i bakelsen ger jag den nådastöten! Sen skrapar jag grädden från grannborden och ber om ursäkt! Det rosafärgade med underliggande lager, har förhoppningsvis delat upp sig i lagom stora, ätbara bitar, vilket gör att livslängden på bakelsen är extremt kort ;-) För övrigt så har Adde Malmberg helt rätt - han har troligen bedrivit avancerad forskning i ämnet och förtjänar all respekt!
Helt rätt resonerat Anders, varför bära hem när den kan ätas på plats! Ser inte tekniken med hur man ska äta den som något problem snarare att den tar slut så illa kvickt precis som du också konstaterar. Har du provat Zolábakelse någon gång? Samma typ av bakelse men med vit glasyr ovanpå där glasyren spetsats med arraklikör, mums!!! Min far hade konditori... Hälsn Erik
Svar från Anders Berlin 2009-03-04 16:39
Men Erik, varför skulle du säga så där för? Nu vill jag ju ha en sådan bakelse som du beskriver! Har din far lärt dig hur man gör en dylik bakelse? I så fall så är du välkommen hem till mig om du tar med dig en dylik ;-)
Imponerad över att du hann ta en bild på bakverket innan det slank ned!! Du måste ha kört på en snabb slutartid, 1/250:del, eller???

Sedan föstår jag att du behöver tvättid, efter att ha läst om hur du äter din Napoleon
;-))) Hoppas du har tvättid hela kvällen, ja, med tanke på att jag förstått att du även planerar att äta huvudrätt ;-))

God Kväll, Peter-L :-)
Svar från Anders Berlin 2009-03-04 16:54
1/28 del f/2,4! Har första tvättiden i morgon bitti också 07:00-09:00 så det löser sig med resterna från varmrätten ;-)
Jag tror jag har kvar receptet Anders! Vi bör nog bjuda in Peter också, tycker mig ana ett visst mått av avundsjuka där eller hur? //Erik
Svar från Anders Berlin 2009-03-04 16:55
Tala bara om när du är i Norrköping eller dess närhet så kan vi träffs, Peter får gärna komma också om han vill!

Ps. Var just inne på era respektive sidor och såg då att ni bor "Norr om Kolmården och därom liggande fäbodar - Lappland med andra ord" så jag förstår om ni inte kan komma i brådrasket ;-) Men när nästa renspann är på väg söderut så är ni välkomna! Ds.
..och nu kom jag på att det faktiskt blir stressigt för mig att bli klar på jobbet och sen hinna till bageriet i Solna Centrum före 19.00. På onsdagar har dom bananbakelser nämligen se!
Inte helt klart att det lyckas idag.

Ps
ang. bakelse i sv/v. Med stöd av lite egen erfarenhet av Napoleonbakelser så tycker jag nog att din sv/v bild ser minst lika frestande ut.
Svar från Anders Berlin 2009-03-04 18:09
Peranders, jag ber verkligen om ursäkt om jag genom min skrivning på bloggen skapat ett behov, oöverstigligt, som även gör dig stressad! Men du hinner! Det är bara att köpa en docka som liknar dig på pricken som du placerar där du borde vara och sedan smiter tidigare till konditoriet! Simpelt eller hur? Och du kan anpassa så att du hinner innan 19:00. Du, jag kan hålla med om att den ser lika god ut i svartvitt för det var den;-)
Ps. Bananbakelser är inte helt fel det!! Ds.
Åhhh vad skönt Anders, att du har tvättid i morgon bitti också! Då blir det ju lättare att njuta av varmrätten!! ;-)

Och självklart skulle jag uppskatta att få vara med på ett "bakelsemöte". Vid tillfälle!! Men "avundsjuka" är det inte tal om här. Jag är glad för din skull!!! Tar självklart med mig kameran. Och ett tele. Så jag kan sitta säkert några bord bort och njuta av vårt möte och din "Napoleonteknik".

Önskar dig en smaklig varmrätt!! /Peter-L ;-)
Svar från Anders Berlin 2009-03-04 18:35
He, he lustigkurre, "Napoleonteknik"! Behövs inget tele, bara du placerar dig rätt så får du inget på dig. Ska kolla vilka gradtal som du behöver befinna dig inom utan att riskera en "gräddträff" ;-)