BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

262 Gammal diafilm

har jag kört i min OM1. Färgerna blev inte helt korrekta, men jag gillar effekterna!


Ovanstående bilder är tagna med OM1 + 135/3,5

När jag fotade isen på Karlbergskanalen med samma film blev resultatet detta:

OM1 + 50/1,8
Jag gillar mönstret i isen, tycker de ser ut som någon slags blomma.

På tunnelbanan träffade jag en kille som var intresserad av att köpa min OM1, men den tänker jag behålla tills den slutar att fungera. En service är utförd sedan 1973, så den kan nog vara värd en service till. :)

Postat 2008-04-25 20:26 | Läst 9631 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

261 Bygg - gatufotografering

Problem med utrustningen, tur det finns "verkstadspersonal"

Postat 2008-04-23 21:38 | Läst 3279 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

260 Återbud i sommar? Edit 080423

I dag fick jag veta att det troligen inte blir något på Fjäderholmarna för mig i juli. Så nu känner jag mig lite deppig. Fotografen som har Plåtboden har tyvärr inte fått den uthyrd alla veckor. Därför ställar han med största sannolikhet in uthyrningen. Tur i oturen att jag inte hunnit ta fram alla bilder jag tänkt.

Jag tyckte det var ett bra erbjudande en vecka  i ett "eget" galleri på Fjäderholmarna för 500:-. Visserligen måste man stå där själv hela veckan, men jag tror nog att det skulle kunna vara trevligt. även om jag inte skulle sälja några bilder. Träffa folk och prata bilder i alla fall några timmar under veckan annars sitta i solen och ha det gott. Ta lite bilder? Vid regn får man hålla sig inne och redigera bilder på datorn. Det finns även en möjlighet att hyra en lägenhet så man kan bo där under tiden.

Dagen i övrigt har varit som vanligt med jobb, möten, protokoll mm. Inga nya bilder idag dock. Därför blir det en bildlös blogg. 

I morgon skall jag ta fram en bild till klubbmötet på temat "Vind". Visas här ppå bloggen på fredag.

Sov gott

20080423. Nu är det bestämt det blir ingen uthyrning av Plåtboden i sommar. Känns verkligen trist. Med tanke på det fotointresse som finns är det konstigt att inte fler skulle vara intresserade av att få möjligheten att till en i mina ögon verkligt rimlig peng ha ett galleri en vecka.

Postat 2008-04-22 22:37 | Läst 3441 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

259 Åter i Stockholm och FS

 Hej!
Jag och min fru Maria åkte till Göteborg lördag morgon med Intercitytåget, avgång kl. 07.02 vilket innebar att vi fick gå upp kl 05.30. Ingen av oss klarar av att göra mycket utan frukost så vi behöver tid att äta. På tåget började jag förbereda en bildvisning jag skall ha i fotoklubben om ett par veckor. Batteriet på min nya dator räckte i drygt två timmar så jag hann bara välja ut bilder.
Framme i Göteborg vandrade vi runt på stan, Maria ville besöka några av sina kollegor i garnbranschen och kolla på deras butiker. Så vi passerade några av dessa samt ett antikvariat och bokhandlare. Vad man slås av i Göteborg är den stora mängden små butiker som vi inte har i Stockholm på samma sätt. Eller också är det mer utspridda? Jag upplever i alla fall att i Stockholm är det mycket mer kedjor som har tagit över butikslivet. Jag rör mig i och för sig mest ii City och på Södermalm runt Mariatorget.
När vi hade ätit lunch strosade vi vidare fram till kl 17 då vi åkte ut till Arken konferens där garn och broderiföreningen hade sin mässa. Utställarna bjöd på middag och vi anlände i god tid innan, det var skönt att få vila fötterna en stund innan maten. Middagen var jättegod och vi hade trevligt sällskap vid bordet. Dansen började vid 23, men då gick vi och lade oss.
På söndagen hade vi bestämt att Maria skulle gå på mässan och jag på lite fotoutställningar. Förutom Gunnar Smoliansky var det även Fotohögskolans avgångsklass som ställde ut på Konstmuseet. Gunnars bilder var verkligen inspirerande, svartvitt, bra kopierat och en fin stämning i de flesta. Dogmastuk på många också. Är ni i Göteborg så kan jag verkligen rekommendera ett besök.
Fotohögskolans utställning ahde fått väldigt fina rescensioner i pressen, men jag fann inget som jag kände någon inspiration av.
En annan bra sak i Göteborg var att man betalade inträde på Museet och då fick man ett årskort! Som dessutom gäller på fyra museum till! Något för Stockholm att ta efter. Jag skulle gärna betala en hundralapp för ett årskort till några av Stockholms museum. Det skulle även innebära att jag skulle göra fler museibesök under året.
Jag blev även ägare till ett Nikkor PC 35/2,8 i mycket fint skick. Skall prova lite arkitekturbilder med det. I Göteborg hade jag ingen internettillgång, och jag sökte faktiskt inte efter någon heller. Utan kopplade av helt!
Lite bilder: (Dogma bilderna kommer senare)


Fina lokaler


En bra utställning


Redigerad bild


Del av staty


Vackert väder bjöds det på.

Postat 2008-04-21 21:10 | Läst 4423 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

258 Utställningar fortsättning

I dag beskådade jag Dawids utställning "Hybris" tillsammans med Kurt Ekh. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Det finns bilder som är spännande och stimulerande. Andra är vackra, men för mig intetsägande.
Serien Ray var väldigt spännande särskilt nr 22. I serierna Rost, Skultptur och Skuggor fanns också intressanta bilder.
Eftersom jag gillar godis så tilltalas jag till en del av serien Mer medans FSCC inte tilltalar mig alls.

Sedan gick vi och fikade vid Djurgårdsbron, inte billigt men gott. För min del en bit hallon och rabarber paj med vaniljsås. Smakade underbart i solskenet. Sedan promenerade vi vidare till Kulturhuset och tittade på White Sea Black Sea av Jens Olof Lasthein. Spännande och intressanta bilder som gav mersmak. Där fanns många bilder vi stannade en längre stund vid.

I morgon bär det av till Göteborg

Ha en trevlig helg.

mvh

Bengt

Postat 2008-04-18 22:23 | Läst 3249 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa