BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

232 Tulips revisited

Nikon D200 + Tamron SP90 + Daylight

More tulips on http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=199931

 

Postat 2008-03-23 17:27 | Läst 6040 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

225 Konditori Fågelsången, SM i Bandy

Nu hänger de där, sex av mina bilder eller egentligen 18 eftersom det är 6 triptyker, på Konditori Fågelsången i Uppsala. Jag hade en trevlig förmiddag där tillsammans med Lena P, vi hann prata foto, utställningar, vernissager och livet i största allmänhet. Vi konstaterade att det finns en stor brist på utställningslokaler för oss amatörer på de flesta orter.

Jag och mina kollegor blev tillfrågade om vi ville ställa ut i en förort till Stockholm.Det var den lokala konstförningen som gärna vill visa våra bilder. Tyvärr har de ingen lokal att visa utställningar i, trots att det finns flera lediga lokaler i det lokala centrumet. Ägarna till centrumanläggningen ser hellre att de har tomma lokaler utan hyra än att de hyr ut till reducerad hyra. Idella föreningar har ju som regel inte så stora ekonomiska resurser. Jag tror att ett Galleri eller andra kulturyttringar i ett Centrum lockar in fler besökare än tomma lokaler med skyltar om att de är lediga.

Eftersom jag hade lite tid över i Uppsala vandrade jag lite på stan och tittade på alla bandyentusiaster som samlats. Jag lärde mig också att en bandyfrukost består av pyttipanna och starköl enl ett av hotellen. I stället för bandy åkte jag till Botaniska Trädgården, hade tänkt mig ett besök i Tropiska Växtuset, de hade dock lördagsstängt, jag var inte ensam om att besviket lämna växthusets låsta ytterdörr. Dock sparade jag 40:-.
Jag tog lite bilder utomhus istället.

Postat 2008-03-16 10:26 | Läst 4729 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

223 Tidsproblemet

Brist på tid är vad de flesta verka ha mest av. Funderar ibland på att lägga av med bloggande, kolla andras fotosidor mm som ju tar en del tid. samtidigt är det stimulerande och kompletterar andra tråkigare uppgifter man gör under dagen.  Protokollskrivning t.ex.

Idag ringde en gammal kollega  och vän om ett spännande uppdrag. samtidigt som det riktigt suger i mig att säga javisst kan jag det , så måste jag vara realist. Om jag går kombinerar de uppdrag som ligger på bordet idag och min ambition att jobba 80% samt fota 20% så går det inte. (Just nu är det 98% jobb och 2% foto Tyvärr)

På torsdag är det möte i fotoklubben med en intressant föreläsare från FS, samtidigt är det klassmöte för min yngsta dotter. Mina barn har alltid prioritet 1, så jag hoppas på ett kort möte. Då hinner jag kanske höra en del av föredraget. Vem föreläsaren är avslöjas i fredagens blogg. Om han inte bloggar om det själv innan.

Ha en fortsatt bra dag


Modell "Anonym", Kamera Ixus 850 IS Macroläge, fick bara en chans.

Postat 2008-03-11 17:11 | Läst 4354 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

211 Ledig dag

Och den tillbringade jag tillsammans med Kurt Ekh en fotokompis i MGFK. Vi tog bussen till Magasin 3 och tittade på fotokonst av MIROSLAV TICHÝ & JULIA MARGARET CAMERON samt ANNIKA VON HAUSSWOLFF.

Liten besvikelse att de bara hade 5 bilder av Cameron. Dock var Tichý en ny bekantskap. Han fotograferade tydligen en hel del med egentillverkade kameror. Bilderna är ju tekniskt sett inte perfekta, men hans sätt att montera och förstärka bilderna genom att rita på dem var kul att se.

Annikas bilder i större format än de andra fotografernas var också intressanta att se. Inte allt jag begriper varför de anses vara konst, men en del roliga bilder och några tankeväckande. Jag måste nog gå någon kurs i konsthistoria eller så.

Efter en fika tog vi bussen tillbaka till Hötorget och promenerade sedan till Galler Kontrast och tittade på Nordens Fotoskolas utställning där. Många intressanta och roliga bilde. Vi diskuterade om vi inte skulle ha humor som tema på någon kommande klubbtävling.
Eftersom de har rea på lite fotoböcker blev vi kvar ett tag och bläddrade, och  jag köpte Paul Hanses "Människa människa". för 199:-.

Nu är det kväll och snart middagsdags. Fisksoppa från fiskaffären i Fruängen. De har en suveränt god soppa man kan köpa hem. Man får soppa i en burk och fisk samt räkor i andra. Sedan är det bara att värma soppan och lägga i fisken så den blir kokt men inte sönderkokt och sedan servera med räkorna som dekoration. Dessutom får man med vitlöksbröd och sallad.

Ha en trevlig kväll!



Funderar på om man skall ta bort nedre högra hörnet?

Postat 2008-02-29 18:18 | Läst 8531 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

137 Meeting

Today we have a board meeting at MGFK. Topics of discussion are among other things the Program for the first half of 2008. I hope we can find some interesting photographers to come and visit us. the few I've asked so far have all declined.

Postat 2007-11-29 15:35 | Läst 8978 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa