Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/53 Ett fotografiskt år - Mitt

Efter mitt kursande på Fotografiska Akademin så har jag insett att jag behöver styra upp mitt fotograferande en del. Det blir ganska jobbigt att bläddra planlöst bland alla tusentals bilder jag fotograferar under ett år och när jag så vill välja ut några väl valda bilder så blir det kaos. Hur styr jag då upp det hela? Ja det är kärnan i problemet.

Mitt fotografiska år - en kurs på Fotografiska som jag gärna skulle delta i just för att strukturera upp mina betraktelser genom kamerans lins. Men av olika anledningar så kommer kursandet att ligga på hyllan ett tag nu. Dags att samla kraft på andra sätt. Så hur kan jag då staka ut mitt eget fotografiska år? Jag tänker mig tolv teman, kanske olika stilar, tekniker etc.

Har du något tips att bidra med tar jag gärna emot det. Under sista kurstillfället på Fotografering 2 - bild talade vi om olika stilar. Dessa är jag nyfiken på att utforska och testa. :-)

Jag vill ge mig själv en uppgift varje månad under tolv månader med start nu i maj. Kanske kan jag då få ihop bilder till en fotobok. Ytterligare något som kan bli en sporre att fortsätta fotografera... Vilken ska min första uppgift vara?? Hmmmmm

Samma träd, olika bilder... 

Inlagt 2016-04-22 22:57 | Läst 1669 ggr. | Permalink

"Hej! Vet inte riktigt om du menar att du vill styra upp ditt fotograferande eller ditt katalogiserande på de bilder du har???Men om du menar att du vill ha något system i bilderna så att du hittar dem så tycker jag att ett måste är att ha ett program där bilderna katalogiseras bra och där man kan tagga bilderna. Som t.ex Lightroom. Har du inget sådant bra program är mitt tips att skaffa det. i längden tror jag att det lönar sig. Taggning är enkel och går snabbt."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej!
Vet inte riktigt om du menar att du vill styra upp ditt fotograferande eller ditt katalogiserande på de bilder du har???Men om du menar att du vill ha något system i bilderna så att du hittar dem så tycker jag att ett måste är att ha ett program där bilderna katalogiseras bra och där man kan tagga bilderna. Som t.ex Lightroom.
Har du inget sådant bra program är mitt tips att skaffa det. i längden tror jag att det lönar sig. Taggning är enkel och går snabbt.
Svar från annesjoberg 2016-04-23 00:18
Hej! Det jag vill komma åt är att styra upp mitt fotograferande. Dvs inte bara spontanfotografera. Ge mig själv en uppgift, ett uppdrag. Sen måste jag organisera mina bilder också. Jag har Lightroom och är på G!
Tack för din kommentar!! Mvh Anne