Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/82 Favorit i repris... Fabriksområdet i Gustavsberg

Det är häftigt att följa byggnationerna i Gustavsbergs fabriksområde och hamn, att se hur ett område förvandlas helt och fullt. Husen växer snabbt upp och när vissa hus t o m är inflyttade blir det genast mer liv. Mötte en av mina teatervänner som flyttat in i det nybyggda, färgglada huset och han trivdes bra, även om det fortfarande är en byggarbetsplats. :-)

Däremot läste jag i lokaltodningen, Nacka Värmdö Posten om hur själva fabrikshusets stommar är för svaga för att kunna bära upp de lyxiga lägenheter som planerats i Gustavsbergs flaggskepp... En alltför klen byggkonstruktion kan bli förödande om det inte stadgas upp, eller så kan inte lägenheterna som redan sålts byggas... Kommunen och byggherren ligger i en tvist om en pelare som skulle kunna bära upp konstruktionen. Är det något att bråka om?? Vem vill ha ett hus i skallen om man flanerar på ett parkstråk??  Nåväl frantiden får väl utvisa!

Intresserad - läs mer här: 

http://www.nvp.se/Varmdo/Varmdo/symbolbygget-haller-inte/

Das was alles! Några av dagens bilder, fotograderade med min SONY NEX-5T. 

Inlagt 2016-05-21 23:36 | Läst 709 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja, det är spännande! Där stod jag och gjöt porlinshandfat på översta våningen i första bilden, från 1974 och fem år framåt.. inget är beständigt.. Kul att följa detta!
Hälsn!
Svar från annesjoberg 2016-05-22 12:18
Jag fick praktisera en vecka på fabriken när jag gick i 8:an. Hamnade på en avdelning där man gjöt någon av delarna till toaletterna men kommer inte ihåg vad det var. Där jobbade många finländare så vi förstod ofta inte vad de snackade om. :-)
Mvh Anne
ehrsa 2016-05-22 20:10
När jag jobbade där så tror jag att 50% av arbetskamraterna var finländare, och kanske 25% var Italienare, och resten var vi Svenskar och en och annan Portugis tror jag.. Det var väldigt bra arbetskamrater allihop, utom några småsura Svenska gubbar som jag minns det..
Hälsn!
Ett riktigt byggprojekt det! Och när ett helt område byggs om är det efteråt svårt att komma ihåg hur det var, även om man känt det väl. Det gamla och nya kan vara så olika verkligheter att det är svårt att få ihop att dom hör(t) till samma plats. Fina bilder på förändring!/ Björn T
Svar från annesjoberg 2016-05-22 12:21
Tack för din kommentar Björn! Området har ju sakteliga förändrats under väldigt många år så hur det såg ut ursprungligen minns jag inte. Men jag tror att det blir bra när det är färdigt. Dock kommer andra svårigheter för ett samhälle med så många nya medborgare som detta kommer innebära. Trafiken blir ett område då det redan nu ofta blir kaos i trafiken... Jag kör inte själv bil men även bussarna drabbas ju av köerna...
Mvh Anne