Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/67 Att kasta tomma mjölkkartonger är lätt men att ta bort dåliga bilder är svårt!

Alltså, jag är lite av en samlare. Inte extrem på något sätt (dvs att jag samlar olämpliga saker så som skräp etc) men tillräckligt för att det ska hopa sig med olika saker. Nu har jag under en kortare tid fått hjälp att röja lite i röran hemma och få lite bättre struktur. Men inom vissa plan är det svrårare att hålla ordning i kaoset. Mitt intresse för fotografering är ett sådant område. Jag har gått från att fotografera minimalt till att nu komma hem med hundratals bilder i kameran efter en fotoutflykt (eller en helt vanlig utflykt). Sen dumpar jag bilderna i datorn och idag insåg jag att min hårddisk nästan är full... bara 89 GB kvar av närmare 1000 GB. Nu fotar jag alltid i både RAW och JPG så trycket i hårddisken blir stort (RAW-filerna flyttar jag alltid direkt till en extern hårddisk). 

Jag kämpar mot ångest när det gäller att kasta sådant som jag tänker "kan vara bra att ha" men varför spara dåliga bilder? Nu har jag problemet att många bilderna från när mina barn var yngre är suddiga och grymt tråkiga. Någon teknik bakom mitt fotograferande existerade inte utan jag var "nöjd". Fotade mycket med mobilkameran då. Inte bästa kvaliteten. Det är jag inte idag men åren får jag inte åter. 

Sen är det svårt att organisera alla bilder. Hur gör du för att få ordning bland dina foton? Jag tycker att det är svårt att få ordning i burken och spara det som är värt att spara samt kasta det som ska kastas bort... Jag tänker ju att jag vill göra något med alla mina foton, men nu är det tusentals, ja tiotusentals bilder att hålla ordning på, att "göra något" med. Men ett litet projekt har jag på lur i alla fall.  Kanske blir det en fotobok tillslut? Jag hoppas det i alla fall. 

Ovan några av dagens "fina" bilder... :-)

Inlagt 2016-05-06 23:41 | Läst 721 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver