Advertisement
Genom kamerans lins ser jag världen med nya ögon. Efter ett par kurser i fotografering så fotar jag numer nästan uteslutande manuellt med min Sony och min lånade Nikon, men jag har mycket kvar att lära. Framför allt när det gäller bildberättande. Välkommen hit!

#Blogg100/18 Stilla liv - Stilleben

Just idag önskar jag att dygnet hade några timmar till. Det finns aldrig tillräckligt med tid. Livet är aldrig stilla. Samtidigt vet jag att jag trivs allra bäst när jag har saker att göra. Stilleben - still life - stilla liv, en klurig uppgif. Att bygga upp en "scen" som antingen består av något upphittat eller av något ätbart och sedan göra det intressant, vackert, spännande etc verkar bli en utmaning. Ljussättning, bakgrunder, detaljer, macro/närbild eller inte, så många val och beslut att fatta. Testar olika varianter men blir inte nöjd med resultatet. Ljuset blir fel, bilden blir inte bra, innehållet blir ointressant. Men jag kämpar på ändå.

Även idag tog jag med mig kameran på en promenad under min rast, lite "egen tid" eller som Linus Jonkman kallar det - tid för självsamhet. Ett bra uttryck för den stund som är nödvändig, i alla fall för mig, då jag jobbar i en miljö där många möten sker. 

Trots snålblåst och växlande molnighet så var det vår i luften. <3

Inlagt 2016-03-18 22:09 | Läst 680 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ge dig inte om du gillar denna fotoform
Den är kreativ.
Gun-Inger