Tivedensnationalpark

Det blev en dagsutflykt till Tivedensnationalpark igår. Har vart där två gånger tidigare, vår och höst. Föredrar hösten runt oktober då är skogen verkligen vacker. När vi kom fram så var bilparkering så full att bilisterna fick parkera längs med grusvägen till nationalparken och så även vi.

Och parken kryllade av tyskar bokstavligen, vart man än gick på lederna så hörde man någon eller några som pratade tyska. Att denna nationalpark var känd utanför Sverige visste jag inte, men det är ju roligt :)

Denna nationalpark erbjuder mycket vackra leder som man kan vandra på både gammal som ung. Dock så var det på tok för varmt egentligen om man har hund med tjock päls. Så jag och Maja gick en led som bara var 3km och som slutade med att man går runt en sjö eller flera små sjöar. Där kunde hon bada hur mycket hon ville, vilket hon även gjorde. Även några tyskar togs sig ett dopp i det svarta vattnet :)

Det blev inte så mycket fotograferande mest för att man blev så utmattad i värmen, hunden var trött, skogen är svår tycker jag att fotografera i. Men några bilder blev det, det mesta från slutet av vår vandringstig.  Och som synes på Maja bilden, -Jag lovade henne att nu tar vi det lugnt framöver ;)

Inlagt 2019-07-18 20:07 | Läst 1986 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder på fin natur. Häftigt med det stora berget vid sjön. Bilden som är tagen uppifrån, är den tagen från berget eller är det vid en annan liten sjö?
Svar från Joakim88 2019-07-18 21:53
Tack så mycket Peter :) det är verkligen jättevackert där, rekommenderar verkligen en tur sen när hösten närmar sig :)
Om du menar bild nr 3 efter ekorren så är den tagen uppe på ett högt berg där ena vandringsleden går. Och den sjön du ser långt där borta ligger inte i Tivedensnationalpark tror jag. Har ingen aning om vad det är för liten sjö.
pdahlen 2019-07-18 22:10
Det var bild 3 från slutet jag menade, ser ut som näst sista bild är från samma ställe fast lägre ner mot sjön
Svar från Joakim88 2019-07-18 22:33
Ja okej du menar den där vattnet är grönt och det är en tysk som badar :)
Den är tagen uppe på ett berg den med. Det är inte samma sjö som de andra bilderna där du ser moln i vattnet och inte heller de bergen du ser i bilderna :)
Det stämmer näst sista bild är samma sjö fast taget på lägre höjd.