Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: libertine
Ålder: 40 år
Bor: Stockholm, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2006-07-20
Senast inloggad: (visas ej)

hallå.

jag gillar att fotografera, jag är inte direkt nybörjare men jag är periodare.
utöver det jag har i min "fotoväska" så brukade jag låna prylar av ett ex och fotade då mest med en canon eos 20d.

jag hade en röd plastkamera (för skojs skull) men den tog ex:et sönder så om det blev nått bra på den filmen får jag nog aldrig veta.

mina händer har ett smärttillstånd som gör fotandet komplicerat. för tungt går inte. och smärtan har hittills gått i perioder men har senaste året ökat gradvis varvid jag knappt kan hålla en kamera.
jag drömmer om en lomo diana+ och att min röda plastkamera inte är trasig längre, fotar trist och tragiskt nog med mobilen rätt mycket.

har precis ärvt lite kameragrejer från min morfar som jag inte ens vet om de fungerar. det återstår att se. snart är väl mitt hem fullt av kameror som är gamla och inte fungerar. men då får de stå och vara fina istället.

annars om mig: gick bild och form på gymnasiet, hoppade av och läste sista året på folkhögskola med inriktning grafisk formgivning. så det var en del foto då också och digital bildredigering.
mörker-rum har jag fummlat runt i på gymnasiet. det gick sådär. men absolut skoj!
nu har jag sökt spelutveckling på universitetet och kommer jag in blir jag glad. tecknar och ritar hyfsat mycket både på papper och numera dator också.

jag gillar mest att fota människor och skiter rätt mycket i hur saker och ting "ska" och "bör" vara. jag går på min egen magkänsla och håller mig till den.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Nattbild, Mode, Reportage / Situation, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
sergels torg. en massa lekande barn. ett barn som inte lekte utan surmulet satt på en bänk. jag frågade mamman om jag fick fota flickan vardvid mamman sa: "jadu får väl fråga henne själv." sagt och gjort: flickande nickade och jag knäppte en av mina favoritbilder.

Mitt sämsta fotominne:
de är så många så de har jag förträngt. äh... what the... det var när jag var den som fotades, en av alla gånger. till en tidning. och det var hemskt.

Min största inspiration:
mörker, stjärnor, vatten... lite udda saker kanske men... det ger utrymme att tänka.

Jag fikar helst:
"blåbär" på upplandsgatan, sthlm. mycket trevligt om det inte vore för alla människor... men på sommaren är det perfekt att sitta på deras uteservering och studera människor.

I kameraväskan har jag alltid:
ptja, en tom kameraväska vore tämligen onödigt så en kamera blir väl ett utmärkt svar.

Drömbilden är:
redan tagen, dock inte av mig. jag får fantisera ihop något annat.

ANNONS