Annons
Användarnamn: muppsson
Ålder: 37 år
Bor: Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2006-07-04
Senast inloggad:

Tjena!
Roligt att du tittar förbi.
Tobbe här.

Mitt fotande började med att jag hade hand om fotograferingen på familjens resor, det hade väll med att göra att jag inte litade på mamma och pappa när det gällde att ta fina semester bilder. Dom ville inte riktigt lyssna när jag t ex sa "men mamma du behöver inte använda blixt här".
"vill man göra något rätt, så får man göra det själv"

Jag fiskar väldigt mycket, det är min stora passion. Så då kom jag mer och mer in på naturbilder. skaffade mig en kompaktkamera (olympus sp320) och det blev helt plötsligt ännu roligare att fotografera!
Denna kamera hade förutom möjlighet att ställa in ISO, bländare m.m. Dessutom ett macro läge, som väckte barnet i mig igen.

För småkryp var det bästa som fanns när jag var liten! Varje sommar från när jag var 3-4 år gammal tills jag var 14 fångade jag kopiösa mängder insekter på landet.
När jag fångade fjärilar, gräshoppor m.m. fångade jag dem alltid med händerna, så jag blev ganska bra på att smyga mig nära inpå utan att skrämma dom. Har fortfarande kvar min fjärilsamling som är, om jag får säga det själv, ganska imponerande för en liten grabb.

Detta har jag stor nytta av i mitt macro fotande, men många skämmiga situationer har det blivit.

"Då såg jag att det var tobias där i gräset när jag åkte förbi! satt o fotade ett par blad eller nått"
Hopplöst att sen försöka förklara att det inte var bladen ja fotade utan en fjäril framför en grupp skrattande människor.

Skaffade mig nu i juni en canon Eos 400d som jag tror tog mitt fotografernade upp till nya höjder. Första tillbehöret blev självklart polarisationsfilter.

Sen satt man här, på fotosidan, o kollade igenom alla fantastiska bilder. Främst insektsbilder ;)
Blev RIKTIGT sugen på ett macroobjektiv!
Jag fyllde 20 den 20 juli och hade förstås önskat mig ett sådant. Päronen sponsra halva (Tamrons 90mm) och av mormor och morfar fick jag mig ett stativ.

Så mitt riktiga macro fotande har bara precis börjat, men mer blir det!

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur, , Action / Äventyr

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag fann den, åkern i skogen. Full med vilda blommor och grymt mycket insekter. ett ställe som aldrig sviker. Här tog jag mitt bästa macrokort hittils på en blomfluga i luften ;)

Min största inspiration:
Croc hunter Steve Irwin

Jag fikar helst:
i stan

I kameraväskan har jag alltid:
extra minneskort, putsduk

Drömbilden är:
en Makaonfjäril i luften med utbredda vingar, med "rafflande" bra skärpa ;) Tagen i trädgårn!

 
Smått o gott
Vanligt
4 bilder
Macro
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.