Annons
Användarnamn: flodmark
Ålder: 65 år
Bor: Katrineholm, Södermanlands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1972
Medlem sedan: 2006-05-02
Senast inloggad:

Bildintresserad grafiker och illustratör som jobbar som lärare med grafisk kommunikation som specialitet. Loppisfyndar gärna gamla kameror och projektorer.

Har fotat så länge jag kan minnas – mammas gamla lådkamera lekte vi fotograf med som barn, men köpte min första spegelreflexkamera 1974, en Canon TLb med 50 mm originaloptik. Jag tror att jag betalade 995:- för den inkl. blixt och väska hos dåvarande Expert-butiken på Drottninggatan i Örebro.

Det har blivit en och annan kamera sedan dess och jag måste erkänna att jag återigen bytt system. Borta ur kameraväskan är min Sony A100 – där bor nu en NIKON D7000 med en 18-105 mm originalzoom och ett Sigma 150-500 mm.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Svart-vitt, Vilda djur, Sport / Motorsport, Husdjur / Tamdjur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Första framkallade rullen med TLb:n. Resan gick till Rättvik med omnejd. Skillnaden på bildkvaliteten var enorm, vilken lycka. Instamatic-144:an åkte ner i en låda. Sedan dess är det ingen som sett den.

Min största inspiration:
Alla duktiga fotografer här på "Fotosidan.se" – äras de som äras bör.

Jag fikar helst:
På MC-fik.

I kameraväskan har jag alltid:
En fågelbok, anteckningsblock och penna. Ett extra minneskort brukar hamna där också vid behov. ...och så alla sladdar och batteriladdare.

Drömbilden är:
Närbilden på en kungsörn – den där isande vaksamma blicken rakt in i min kamera...

 
Mänskligt
Vanligt
1 bilder
Diverse
Vanligt
2 bilder
Motor
Vanligt
0 bilder
Djur & Natur
Vanligt
7 bilder
 
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.