Annons
Användarnamn: phyros
Ålder: 43 år
Bor: Västra Götalands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2003
Medlem sedan: 2006-01-10
Senast inloggad:

Biolog. Förtjust i mat, motion, datorer och Ida.

Har insett, ganska nyligen, att mitt stora fotointresse rör naturbilder i allmänhet (iofs inte något nytt), men att jag i synnerhet är intresserad av att det händer något i bilden, antingen att objektet i fråga rör sig eller sysslar med något ovanligt eller roligt, eller (om objektet är sessilt) att vinkeln eller bilden tillför något annat än en ren dokumentationsbild, som man har sett och tagit 100 gånger förrut. Detta kan te sig självklart för många, men gav mig precis en insikt och inspiration!

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Macro, Vilda djur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med macro, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Linux och jag tycker forum är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Det första tillfället att fota i de svenska fjällen under sommaren. Med ett nyvunnet fotointresse och efterlängtade scener och växter stegrades intresset ytterligare!

Mitt sämsta fotominne:
Har väl inget fotominne som kan vara sämst. Men för att nämna något så skulle det vara de gånger jag har missat någon inställning, t.ex. att ställa ned ISO från 1600 (vilket jag provfotat med kvällen innan) och därmed lyckats ta finfina naturbilder i dagsljus, bara för att se dem vara förstörda. Obehagligt, men lärorikt.

Min största inspiration:
Min sambo, en otroligt duktig fotograf, med en fin känsla för vad som blir en bra bild.

Jag fikar helst:
Ofta, ute, med kaffe och mörk choklad.

I kameraväskan har jag alltid:
Fågelboken.

Drömbilden är:
En perfekt bild på den storporiga brandtickan. Eller kanske en flybild på amurfalk?

 
Växter
Vanligt
1 bilder
Övriga bilder
Vanligt
1 bilder
Svampar
Vanligt
1 bilder
Fåglar
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.