Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Coltraner
Ålder: 37 år
Bor: Oslo, Norge
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2003
Medlem sedan: 2005-11-23
Senast inloggad:

"Liksom en vattendroppe hör ihop med havet, hör ögonblicket ihop med evigheten.
Man gör en bild för att betrakta och behålla ett stycke tid, alltså ett ögonblick att återvända till."
/Georg Oddner

Har fotat relativt mycket sedan 2003 men har aldrig riktigt lagt ner något arbete eller nagon sjal i det. Inte forran snart ett ar sedan da jag kopte min forsta digitala systemkamera och upptackte det stora noje och det forandrade sattet man ser pa allting omkring en efter att man blivit biten av ljusets skrift.

Snart hoppas jag kunna investera i en kopieringsmaskin for negativ och installera ett morkerrum sa jag kan ga tillbaka till det som jag verkligen uppskattar inom foto; negativfotografi. Dels blir det helt enkelt en annan dimension med film dels ar det ju mer akta hantverk bakom varje lyckat foto. Fotografin kanns lite som den dor nar den bara praktiseras i digitalform; den blir alldeles for stilistisk och perfekt. Sedan ar det ju faktiskt amatorfotografers plikt att om nagon ska fora det gamla fina hantverksfotografin vidare ar det vi, professionella fotografer har fullt upp med att tillgodo se investerarna som bara vill se digitalfoto. Kom ihag att en amator ar en person som utfor ett yrke med karlek och passion som motiv.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Gatufoto, Barn, Reportage / Situation, Arkitektur, Porträtt

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

 
Portar
Vanligt
2 bilder
Folk runtomkring
Vanligt
2 bilder
Allt det andra-mappen
Vanligt
6 bilder
 
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.