Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: RPW
Bor: Mölnbo, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1975
Medlem sedan: 2005-11-21
Senast inloggad:



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Sport / Motorsport, Arkitektur, Digital efterbehandling, Porträtt, Utrustning

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
För 35 år sedan, nio år gammal med första egna kameran, en gammal Agfa Silette köpt på loppis. Första filmen i kameran, skogspromenad. Granar i motljus... Jag blev nöjd med bilden, sedan dess är jag "fast"!

Mitt sämsta fotominne:
När jag skulle fotografera en -58 Pontiac Bonneville (Birgit Nilssons gamla bil) för 20 år sedan. Använde bara en rulle, Kodachrome 64. Dumt nog så bestämde jag mig inte för att spola tillbaka den förrän jag kom hem... Lätt att gissa: Filmen hade inte tagit matning. Det blev inte en enda bild.

Min största inspiration:
Estetik i olika former, sköna ting, ljud och framför allt: Lugn. Det ger mig sinnesro och inspiration

Jag fikar helst:
Kaffe, när magen håller. Annars något bra te... Kakorna får gärna komma från Lilla Maräng i Järna!

I kameraväskan har jag alltid:
Ett kamerahus, två gluggar, en blixt och en inspelningsapprat som gör MP3-filer av intervjuerna (mycket bättre än att jobba med papper och penna för pennor försvinner alltid!).

Drömbilden är:
Vet inte riktigt, men om jag i min bild lyckas med att förmedla samma känsla som jag hade när bilden togs, då är det min drömbild.

 
Andra bilder
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.