Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: eos20d
Ålder: 57 år
Bor: Hässelby, Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1990
Medlem sedan: 2005-08-14
Senast inloggad:

Fotograferar natur, människor, hundar och allt annat när jag får en ny fotoidé.

Tekniskt intresserad av fotografering, exponering och kameror. Samlar på äldre kameror, Ziess, Rolleicord, m.m.

Ärvt från farfar en Zeiss Ikon bälgkamera 6x6, mellanformat från 50-talet som jag tar bilder med nån gång ibland med en ljusmätare, Zeiss Ikophot Rapid som ger mig tid och bländare. Det gäller att inte ha så bråttom. Härligt stora negativ 6x6 cm.

Använder även min kamera för tekniskt foto, t.ex. när jag meckar bilen för att komma ihåg hur delarna satt i trumbromsen. Bilderna på de gamla rostiga bildelarna har ett visst konstnärligt värde forutom att få ihop bilen med hjälp av dem.

Äger en gammal Nikon EM, min första systemkamera som jag började fotografera med 1990 i lumpen. Det blev mest lumparkompisar, träd och flygplan. Lärde mig mörkrumsteknik av en lumparkompis som höll en studiecirkel. Fotograferade mest svartvitt då och framkallade och kopierade bilderna själv några år.

Har ett stort intresse av astronomi. Har börjat fotografera stjärnbilder och experimenterar med slutartider. Jag har tyvärr ej något teleskop att sätta min kamera på för att kunna ta bilder på planeter och andra objekt.

Min digitala systemkamera ger en kortare exponeringstid med sin CMOS-sensor än en CCD-baserad kamera gör. Intressant eftersom astronomisk foto kan ge långa slutartider.

De två senaste åren har jag fotograferat med en Minolta Dynax 7. Har en trevlig funktion som visar hur skärpedjupet ligger i meter på displayen på baksidan. Displayen ger också info om exponering i olika delar av bilden så du kan kompensera.

Började fotografera digitalt våren 2005 med en
Canon EOS 20D. Fotograferar endast i RAW-format p.g.a. stora möjligheter att justera bilderna i efterhand. Dags för ett bättre objektiv än kit-linsen känner jag. DISKUTERAR GÄRNA ERFARENHETER MED ANDRA SOM HAR DENNA KAMERA.

Känner att jag behöver lära mig mer om bildbehandling på dator.

Jobbat med datorer och nätverk sen 1993.
Tänkte prova att RAW-konvertera med Bibble Pro i operativsystemet Linux, ett gratisalternativ till Windows.

 
Gamla tider
Vanligt
1 bilder
Hunden
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.