Annons
Användarnamn: MattiasBildFOTO
Ålder: 42 år
Bor: Västernorrlands län
Kategori: Yrkesfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2005-05-26
Senast inloggad:

Jag är en kille på 22 år som bor mitt i centrala Örnsköldsvik med min sambo. Jag driver en fotofirma på deltid vid sidan av mitt dagliga jobb på Expert. Fotointresset började redan i tidig ålder då jag fick min första kamera när jag var ungefär tolv, tretton år gammal. Kameran fanns med på alla resor jag gjorde med familjen och mycket bilder blev det, både bättre och sämre. Ofta blev det naturen som fick stå modell för mitt skapande och så är det nog än idag även om jag mer och mer glider in mot modéfotografin och produktbilder. Fotogarfin har sedan dess varit ett gediget intresse och växt mer och mer in i min vardag och är nu mitt yrke.

Vad plåtar jag?

I huvudsak plåtar jag det jag tycker om och vill stå för. Det kan vara allt från en detalj till ett projekt till en förevigande av ett Bröllop. Just för tillfället är det modébilder i olika sammanhang. Ska vi sortera in mig i nått speciellt "bås" får det nog bli modé.

Meriter och utbildning?

I mångt och mycket är jag självlärd från grunden och har gått den "hårda" vägen fram till de jobb jag fått. Där av vill jag inte säga att jag är underlärd på något vis utan snarare mottaglig för all kritik som kan vändas till något positivt. Mina meriter som fotograf hittar alla som oftas om vi bläddrar i våra dagspressar och speciellt tidningen Aftonbladet där jag fotat periodvis under två års tid. Andra företag som jag fotat för är: Fin In Under, Formbart Jenny Fliesberg Silversmide, JanAB m.fl.

Verksamhet?

Mattias Bild & FOTO, allt inom digitalfoto. består av mig Mattias Sjödin som egen företagare och grundare. Då jag inriktar mig till privatpersoner är min huvudsakliga verksamhet där Bröllop, Studenten och andra högtider. Jag jobbar även mot mindre företag och organisationer som behöver hjälp med till exempel produktbilder till annonser och kampanjer eller dokumentation vid konferenser och invigningar. Jag jobbar även mycket efter principen "field" (fält) där jag åker till kunden och plåtar på plats. Det finns alltså inte några "gränser" i min verksamhet men dock ett bestämt mål i varje jobb och det är att ha ett snabbt och kostnadseffektivt resultat för kunden då all fotografering är digital.

Ambitioner och Visioner?

Inom en två års period har jag planer på att utveckla mitt företag och kunna driva det på heltid som min huduvsakliga inkomstkälla. I denna plan ligger en Ateljéverksamhet i centrala stan för möjlighet till snabb åtkomst för den större delen av befolkningen i staden. I detta hoppas jag kunna bygga upp en stabil och växande rörelse.

Den perfekta bilden?

Det är den absolut svåraste frågan att svara på för en fotograf men som ändå alla ställs inför. För att inte göra det allt för krångligt så svara jag så här. "Vad är perfekt? Är det kompsitionen? Exponeringens fullständighet? Eller kanske bara ett ögonblick som fångats genom kamerans lins? Frågorna är många. Troligtvis kan ingen svara på detta på ett bra sätt utan att någon annan säger emot." Den perfekta bilden väntar jag fortfarande på att få ta kanske kommer jag att få uppleva den dagen, kanske inte. Får jag det kan jag känna mig stolt.

Mattias Sjödin, Mattias Bild & FOTO.

 
Badmodé
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.