Annons
Användarnamn: AnnKristin
Bor: Laxå, Västra Götalands län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2005
Medlem sedan: 2005-05-12
Senast inloggad:

Egentligen så har jag tagit bilder på djur och natur i många år, men jag vill nog ändock inte kalla det för att fotografera.

Jag målar och tecknar mycket, mest djur och porträtt och de bilder som jag tar fungerar som inspiration och underlag till mina teckningar/målningar. Det är ju allmänt känt att fotografer och "konstnärer" fotograferar olika. Det är ju en viss skillnad på fotografisk bild och fotokonst.Jag försöker mestadels att ta bilder som ger stort utrymme åt min fantasi - ett konstnärligt foto däremot är ju redan ett konstverk och kan bara kopieras.

Sedan jag upptäckte FS så har jag dock blivit intresserad av fotokonsten och upptäckt hur mycket man kan njuta av denna konstart. Jag blir dessutom väldigt avunsjuk över att man kan åstadkomma konstverk med ett enda klick jämfört med cirka 200 timmar som det kan ta att åstadkoma ett djurporträtt som jag kan känna mig nöjd med.;-)

Naturligtvis ligger det ofta lika många år av träning och timmar av tålamod bakom "klickandet" som det gör bakom teckning och måleri.

En intressant iaktagelse är att fotografer ofta vill skapa bilder som ser ut som målningar och många "konstnärer" vill skapa konst som ser ut som fotografier. ;-))

 
Djur och natur
Vanligt
6 bilder
Katter
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.