Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: larlia
Bor: Örebro
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2005-01-28
Senast inloggad:

Är en 64åring som fick min första kamera som 10åring
Ockuperade på den tiden badrummet (och toaletten till övriga familjens förtret) för att kontaktkopiera mina 6x6 negativ. Fick mitt första jobb vid 16 års ålder och upptäckte efter en tid att det fanns en av företagets personalklubb ägd mörkrumsutrustning i ett inte allt för nyligen använt mörkrum i en källarskrubb. Det blev en nystart av en sedan länge avsomnad fotoklubb!
Det följde en aktiv tid med personaltidning med mycket bildmaterial, fototävlingar och utflykter. Vi provade på det då nästan omöjliga företaget att kopiera färgnegativ!
Fick sedan personligen av arbetsgivaren mycket uppdrag genom åren att dokumentera nybyggnationer, haverier och andra händelser.
På den vägen var det under många år men jag sålde sedan hela min fotoutrustning till min arbetsgivare och köpte dator! Det var 1990! Fick sedan en video8 kamera. Filmade barn och händelser mellan 1991 till 1995. Dessa video8 filmer är idag digitaliserade, redigerade och brända på DVD!
Nu är jag ägare av en Nikon D300 och mitt favorit objektiv till den är 10,5 full 180 graders fisheye
Framförallt då tillsammans med "stativet" Nodal Ninja 3 och programmet Panoweaver 5 eller med programmet Capture NX som har special behandling av 10,5 bilder
Digitalkamera tekniken är bara så imponerande för oss gamla rävar som på kvällarna blaskat med bild-framkallning i familjens badkar sittandes på locket till familjens enda WC stol!

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.