Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: eva-lena5
Ålder: 61 år
Bor: Träslövsläge, Hallands län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1988
Medlem sedan: 2004-12-18
Senast inloggad:

Hej o välkommen till mig!

Har återupptagit mitt stora intresse för bilder o foto och nu vill jag utveckla mig och experimentera mera.

Mitt tidigare fotoliv har mest bestått i att dokumentera kompisar (på den tiden det begav sig med resor o bus) och sedan barnens uppväxt (med annan sorts bus...). Har också haft en del uppdrag på bröllop o kalas. Numera fotar jag fortfarande barnen o deras kompisar när de spelar matcher och utövar annat kul, men prövar också på sportfotografering på seniornivå - bandy, innebandy och fotboll...Har bl.a. fått uppdrag som klubbfotograf åt Warberg IC. Utmanande och kul!

Efter 16 år med Nikons 401 och 801s började jag ta bilder digitalt (med vanlig liten kamera för att pröva tekniken) först 2004. År 2006 köpte jag, efter att ha tagit "sats" ett tag, äntligen en Nikon D80 och en helt ny foto-värld öppnade sig. Nu har jag återigen gjort ett byte och använder numera min nya D700! Kors vad det är roligt med bilder!

Vill gärna fortsätta med studiofotograferingen som startades upp för ett par år sedan och hinna gå lite mer ute i naturen och ta de där bilderna som bara fastnar på näthinnan i vanliga fall...:) Kanske jag också hinner dela med mig här på min sida!

Min tid är nu...och framåt...

/Eva-Lena :)

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Bröllop, Reportage / Situation, Studio, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Porträtt, Natur

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag o min fotokompis Åsa gick runt fästningen i Varberg en härlig sommarkväll och tog kort på varandra i solnedgångsljuset! Det var liksom där det började... Vi hade köpt var sin Nikon 401 och var jättelyckliga! (80-tal!) Mina bästa fotominnen sitter annars i alla de fotoalbum jag klistrat till både mig o barnen. En evig glädjekälla när det blir nostalgiska diskussioner på kalas o bjudningar i goda vänners lag. Mycket skratt!

Mitt sämsta fotominne:
När min kusin tog kort på syrrans bröllop och ALLA kort blev halvt svarta! Det tyckte jag var hemskt! Det var heller inte kul när jag många år senare själv tog kort på ett bröllop och alla rullarna (på den tiden:) hade ett vitt streck rätt igenom. Då känner man sig billig...

Min största inspiration:
Allt vackert och udda omkring mig!

Jag fikar helst:
...i vårt stora, fina uterum med min man och alla numera stora barn! En slät kopp kaffe med mjölk så det smakar bättre och går fort att få i sig...:) Kaffe dricker man för att bli lite piggare, anser jag - inte för att det är gott... Hu.

I kameraväskan har jag alltid:
Föredrar fortfarande min gamla, slitna Nikon-väska, men har ett par andra också. Tar med mig kamera, blixt (sällan) o ett par extra objektiv samt numera uppladdningssladden. Laptopen får ibland åka med på resan också... Penna o Lypsyl är helt nödvändiga! Dessutom släpar jag ibland omkring mina väskor med studioblixtar, sladdar m.m.

Drömbilden är:
...tagen hela tiden! Men drömmar ändras allt eftersom... Kram Eva-Lena :)

 
Natur
Vanligt
10 bilder
Sport
Vanligt
0 bilder
Människor
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.