Annons
Användarnamn: Niklas Karlsson
Ålder: 46 år
Bor: Stockholms län
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2004-11-16
Senast inloggad:

Funderade i många år - fram och tillbaka - på att köpa kamera och till slut, hösten 2004, fick jag både pengar över samt en bra anledning (förutom att jag bara "ville" börja fota). Inför en semester till paradisön São Miguel fick jag tummen ur och införskaffade min första egna systemkamera, jag menar bra (semester)bilder från en edens lustgård kan man inte missa?

Köpte kameran hos www.fotokungen.com, eller rättare sagt, deras butik vid medborgarplatsen i Stockholm. Det blev en Nikon F75 med ett 28/80 och ett 70/300 (3395:-). Visst inte ett superpaket men om man inte jobbar heltid och föröker avluta lite studier så kan man inte investera i det fetaste Hasselbladspaketet, det bara är så.

Man är uppväxt i Stockholm men har haft två perioder á tre år vardera i både Lysekil och Karlstad. Bor numera i Stockholms vackraste förort - Fittja (som ligger två, två och en halv mil söder om Sthlm i norra Botkyrka, en malmöit hade nog jämfört området med Rosengård och en göteborgare med Bergsjön, skiter jag i - så här bra grannar har jag aldrig haft).

Området Fittja har många fotomöjligheter, föutom att vara en av Sveriges mest mångkulturella platser finns här även närhet till vackra hus (såsom Fittja Gård och Alby Gård), möjlighet att fånga förortskänslan hos höghusen, Fittja ligger ett stenkast ifrån Mälaren så vi har både strandkant, fågelliv och småbåtshamn. Om inte det skulle vara nog så tar det inte lång tid att ta sig till Stockholms bästa skidbacke, nämligen friluftsområdet Flottsbro (som förvisso ligger i Huddinge kommun). Kort sagt, vill du ha mycket att fota så far till Fittja.

Själva fotandet då? Jag gillar natur. Punkt. Människor på bild blir ofta överpretto och tråkiga. Nej, den söta flickvännen blir inte bra på bild bara för att man tar ett foto av henne i svartvit utan någon som helst tanke annat än vad man ska få göra på kvällen med henne. Jag fotar naturen istället och låter min underbra tjej vara i mina armar istället för framför kameran i ett misslyckat försök att leka proffs. MEN alla får göra som de vill och visst - ALLA kan få till världens bästa bild, idé och tålamod krävs - javisst - men alla kan få till det, så vill man fota sin tjej i svartvitt så varsågod men det är ingenting för mig.

Längtar för övrigt tills de digitala systemkamrorna går ner i pris.

ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.