Annons
Användarnamn: OceanSoul
Ålder: 40 år
Bor: Uppsala, Uppsala län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2004
Medlem sedan: 2004-10-31
Senast inloggad:

Mina stora intressen är naturen, fotografering, friluftsliv, klättring, musik, resor, äventyr, kulturer och böcker. När jag inte läser biologirelaterad litteratur, blir det mest psykologi och filosofiska texter.

Musiken är en av mina största inspirationskällor. Jazz, blues och progressiv rock/metal är det som man kan höra mest hemma hos mig. Jag gillar 70-tal som Yes, Pink Floyd, Led Zeppelin och Jethro Tull till Marillion, Porcupine Tree, Michael Jackson, Peter Gabriel, Opeth, Katatonia, Anathema, Nine Inch Nails, Billie Holiday, Louis Armstrong och Sting. En salig blandning med andra ord! ;)

Jag har i hela mitt liv fascinerats av bilder och naturen. En upplevelse som gjorde ett mycket stort intryck på mig som liten, var min sommar uppe i Nordnorge, Berlevåg.

I februari 2004 började jag med ett par fotokurser på Folkuniversitetet i Karlstad och efter det sökte jag in till Ålands folkhögskolas natur- och friluftsfotolinje. Där var jag under hösten 2004, våren 2005. Ett underbart gäng fotografer och inspiratören Andy Horner som lärare och bl.a Anders Geidemark som gästföreläsare, gjorde detta till ett av de bästa åren i mitt liv!

Nu bor jag i Uppsala där jag studerar på masterprogrammet i limnologi, också finslipar jag på mitt digitala bildspel, med musik av Porcupine Tree.

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Macro, Svart-vitt, Mörkrum, Vilda djur, Action / Äventyr, Digital efterbehandling, Produkter, Porträtt, Utrustning, Natur, Undervattensfotografi, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto

Jag fotograferar helst med analogkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Min största inspiration:
Den svenska naturfotografen Anders Geidemark, som jag fick träffa under några dagar när jag studerade foto på Åland. Han är den människa som har gjort det djupaste intrycket på mig, både som människa och fotograf.

Jag fikar helst:
Vid en mysig eldstad ute i skogen, eller på klipporna efter en kajaktur i Bohusläns skärgård...

 
Konserter
Vanligt
6 bilder
Vinter
Vanligt
0 bilder
Ut ur helvetet
Vanligt
0 bilder
Inspiration
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS