Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Simon007
Ålder: 52 år
Bor: Ekerö, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 1992
Medlem sedan: 2004-09-16
Senast inloggad:

Började fota (systemkamera) runt 1992 och höll på med det i några år, hade dock begränsade resurser så det blev inte så mycket ändå. Beställde min första digitala kamera efter att under en Formel1-resa (Monza Italien 2004) fått testa min kompis (tack Martin) Canon 300D. Jag blev såld på den digitala tekniken direkt. Orsaken till att mitt intresse för foto svalnade i slutet på 90-talet var just det faktum att det var ganska så dyrt att hålla på med det (amatörfotograf). Den digitala tekniken öppnar så många möjligheter att lära sig mycket på ganska kort tid och på ett bekvämt sätt. Och det bästa är att det inte kostnar något (nästan). Man behöver ej framkalla 17 rullar med bara testbilder på flaskor och andra föremål bara för att lära sig lite om bländare och annat :-)

Äntligen så har jag lagt vantarna på ett nytt kamerahus, 40D (2007-09-06). Det är ljusår ifrån min gamla trotjänare (300D) när det gäller snabbhet, autofokus, byggkvalité osv, tycker dock fortfarande att 300D gav mycket bra bilder tekniskt sett i förhållande till sitt pris/ålder, det är nog den som står bakom kameran som är begränsningen egentligen. Nu gäller det att börja ta bilder med den nya kameran också :-) Jag blir nog inte så många steg bättre fotograf som det är mellan 300D och 40D, men det enklare handhavandet borde underlätta lite tycker jag.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Barn, Studio, Posering, Svart-vitt, Arkitektur, Porträtt

 
Toys for Boys
Vanligt
1 bilder
Självporträtt
Vanligt
1 bilder
Makro
Vanligt
1 bilder
Stockholm
Vanligt
3 bilder
barndom
Vanligt
1 bilder
Norge
Vanligt
3 bilder
I akvariet
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS