Advertisement
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: JensaM
Ålder: 47 år
Bor: Nykvarn, Stockholms län (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Började fotografera: 2003
Medlem sedan: 2003-11-17
Senast inloggad:

[JAG - och mitt fotograferande...]

Vetgirig och kunskapstörstande experimentfotograf. Fotar för nöje eller på uppdrag.

Fotar i omgångar, ibland väldigt mycket hela tiden och ibland med lite längre mellan gångerna.

[UPPDRAG - ryktet har spridit sig...]

Började fotografera ett bröllop åt en kompis. De nygifta verkar ha uppskattat mitt fotande för sedemera blev det, genom mun-till-mun-metoden, fler uppdrag. "Ahhh ska ni gifta er då vet jag en juste kille som kan fota... Han kan visst fixa till bilderna i datorn också, snacka med honom..."

Har annars haft en del uppdrag på idrottsevenemang, framför allt löpartävlingar - trosa stadslopp, midnattsloppet med flera...

O så klart en del uppdrag på jobbet.

[PHOTOSHOP - min enda last?]

Älskar att spilla en timme eller tre på att pyssla med mina bilder i Photoshop. Men vad är egentligen etiskt försvarbart? Att lyfta fram ögonen på bruden efter bröllopsfotograferingen eller en komplett retouch som får henne att platsa på framsidan av Fashion Magazine eller Vogue?

[FOTOSIDAN - ett gäng mesar?]

Nu ska jag sticka ut hakan ordentligt... Tycker att bildkritikerna (det vill säga vi ;) )på fotosidan är ett gäng mesar. Ingen blir en bättre fotograf om vi inte vågar kritisera. Jag menar, en landskapsbild i fullt dagsljus med horisonten något sned mitt i bildytan och utan vettig förgrund kanske inte behöver ha högsta betyg och kommentarer som "Whoooa, jag gillar det du gör". Nej fan, fram för lite riktig feedback! Såga mera! Såga mig! Om ni vågar! ;)

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Bröllop, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Porträtt

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av histogram. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
På topen av ett berg nära Tromsö i Norge.

Jag fikar helst:
Vid sjön trehörningen, Paradiset, Stockholm....

I kameraväskan har jag alltid:
En sjujäkla massa batterier och minneskort...

 
Bröllop
Vanligt
5 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.