Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Mo Asa
Ålder: 40 år
Bor: Kronobergs län
Medlem sedan: 2014-09-18
Senast inloggad:

"Min resa i fotografi började med en Zenit 12XP och ett 58mm ƒ/2 fast objektiv som present till min 13'e födelsedagen. En nyfiken och frågande fast framförallt blyg kille. En ny värld som uppträde med alla sina detaljrika och färgfulla saker. Den drömmen att fånga ögonblicket omkring mig var på väg att verkställas. Allt var ramade i en ny perspektiv. Genom den lilla optisk sökare på den analoga kameran sågs allt annorlunda ut. Även min älskade farmor. Hon med sitt hjärtevärmande leende som utmanade mig på en bättre bild på henne. Och den motiverande veckopengen som inte var veckovis längre utan det skulle läggas ned i fickan precis efter det 35'e/36'e kortet. Längtan att framkalla bilderna och att vara stolt över dem rätt exponerade korten och att vara besviken på dem över- under exponerade bilderna.
Med att börja gymnasiet på estetiska programmet med inriktning i grafiskdesign, blev fotografi en del av vardagslivet. Mörkrummet hemma (övriga tider användes som badrum!) med det lilla brinnande röttljuset kändes allt mer spännande. Sekunderna som räknades noga för att framkallningen skulle utföras rätt och felfritt. Doften av vätskorna. Känslan att springa ut och se den högkontrasta bilden på ett våt papper. Allt i svart och vitt. Det var/är min värld i svart och vit, på gott och ont."

Medlem i grupperna



 
Svart/vitt
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.