Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: jangeman
Ålder: 56 år
Bor: Östergötlands län
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2011-08-22
Senast inloggad: 2024-05-20 10:27

Nybörjare på digital systemkamera. Köpte en begagnad Canon 450D i juli 2011.
I januari 2016 blev jag ägare till en väl använd Canon EOS 7D.

För mig är ett fotografi ett minne, just för mig, och mindre av det "perfekta" motivet, eller den retuscherade bilden. Lite oskärpa, dålig ljussättning eller störande detaljer gör mig inte ett dugg, så länge fotot ger mig en skön känsla...

Natur, gärna vatten och närbilder, och just närbilder/macro är nåt jag gillar. Blir lite sport, och då gärna cykling eller bandy.

Hellre än bra ;)

Jobbar som svetsare i tågbranchen.

Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Nattbild, Macro, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Natur, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag som 10/11-åring deltog i en fototävling med en bild som juryn trodde var en stor bunt med plankor, där bara dom yttersta ändarna syntes. Vad motivet egentligen var? Ett foto taget på frihand, på ett fyrverkeri, där den förhållandevis långa slutartiden gav några ljusa parallella streck mot en i övrigt nästan svart bakgrund... Ett hedersomnämnande och presentkort hos den lokala fotobutiken blev resultatet.

Jag fikar helst:
DrPepper är en favorit med kanelbullar och Singoalla, Ballerina och kladdkaka.

I kameraväskan har jag alltid:
Kameran

Drömbilden är:
Min son när han gör den perfekta "Tv-räddningen" som bandymålvakt.

 
Närbilder
Vanligt
1 bilder
Dimma
Vanligt
1 bilder
Vatten
Vanligt
4 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.