Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Användarnamn: Oppfinnarn
Ålder: 48 år
Bor: Härryda, Västra Götalands län
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 1998
Medlem sedan: 2011-06-14
Senast inloggad: 2024-03-08 08:59

Jag har alltid önskat att jag kunde måla eller teckna. Tyvärr fick min syster den gåvan medan jag blev vass på tekniska saker.. Jag skaffade min första systemkamera (EOS 500D) julen 2009, och sedan dess har det blivit en del nya prylar i fotoväskan..

Efter att jag köpte min storformatsskrivare blev jag äntligen kapabel till att skapa visuell konst utan att kunna teckna eller måla. Genom att kombinera tekniknörderi med envishet och en liten gnutta talang har jag sakta men säkert utvecklat mitt fotograferande till en nivå där jag idag producerar bl.a. tavlor och fototapeter på en storformatsskrivare.

Jag är petig, noggrann och stolt över att skapa vackra tavlor, och har du en bild du anser förtjänar extra kärlek och omsorg innan den sätts upp på väggen får du gärna kontakta mig då jag gärna hjälper till med humana priser och ett alldeles för stort engagemang.. :)

Vem är jag?


Mina intressen:
Konstfoto, Landskap, Nattbild, Macro, Posering, Vilda djur, Action / Äventyr, Porträtt, Natur, Fine Art Nude, Växter, insekter, naturdetalj

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med tele, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Mac och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
När jag var på Safari i Sydafrika var vi på väg hem efter morgonens Wildlife walk efter att ha försökt spåra en buffelhjord i nästan en timme utan att komma ikapp dem. Plötsligt, 400m från Campet råkar vi på en Leopardhona och hennes två ungar som går på vägen framför oss. Ungarna hoppar kvickt åt sidan ut i gräset och mamman hoppar upp på en gren bredvid vägen där hon står beskyddande tills ungarna kommit iväg. Hon tittar på oss, fräser åt oss och väntar. Hon är inramad av grenar och jag tog nog 30 bilder under den minuten vi stod stilla där. När jag tittade i kameran minns jag att jag fick en rysning i hela kroppen när jag såg bilden jag lyckats fånga av henne, med blottade tänder, redo att försvara sina ungar om det skulle behövas. Det var mäktigt.

Mitt sämsta fotominne:
Samma tillfälle som mitt bästa egentligen, men lite senare.. Autofocusen i kameran hade valt att fokusera på grässtråna framför leoparden hellre än på själva leoparden, och i kombination med att vi satt i en bil där folk vägrade sitta stilla blev ingen av bilderna knivskarp. Jag minns min besvikelse när jag tog upp bilden jag fått rysningar av på en skärm och såg att den inte var skarp..

Min största inspiration:
Helmut Newton, Greg Friedler, Ansel Adams

Jag fikar helst:
..alltid efter mera.

I kameraväskan har jag alltid:
..för lite, men alltid mitt 70-200 f2.8 och 24-70 f2.8, två cactus V5 och en 430ExII.

Drömbilden är:
..på vild Tiger, Panther eller Leopard. Vilken som egentligen. Eller helst allihop.. :)

 
Svart-vita bilder
Vanligt
3 bilder
Natur
Vanligt
1 bilder
IR-Bilder
Vanligt
1 bilder
 
 
ANNONS