Annons
Användarnamn: MaddeMadde
Ålder: 40 år
Bor: Fagersta, Västmanlands län (visa på kartan)
Kategori: Frilansfotograf
Började fotografera: 2000
Medlem sedan: 2008-10-18
Senast inloggad:

Madelene
26 år
Utbildad fotograf

Jag började fotografera då jag sökte in till medieprogrammet. Läste vidare till fotograf på en ky-utbildning i Göteborg.

Jobbar inte längre som fotograf, har bytt till ett annan kreativt yrke. Men fotograferingen finns alltid med mig ändå, dels så tar jag åt mig fotouppdrag, men sen jag fått barn fotar jag mest hemma i kring. I perioder tillbringar jag fortfarande många många timmar i Photoshop....


Tack för mig!
Madelene

Vem är jag?


Mina intressen:
Macro, Barn, Studio, Svart-vitt, Digital efterbehandling, Porträtt, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i svartvitt. Jag hittar mina motiv mestadels inne, och motiven är oftast rörliga. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av känsla. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Svårt att komma på ett men en erfarenhet jag gärna plockar fram är från när jag gick på gymnasiet och fick äran att dokumentera ett utbytesprojekt med en skola i Zambia. Vi träffade mycket fattiga och härgade människor men när vi kom och de fick syn på kameran så vart de som tokiga, de puttades och trängdes för att bli fotograferade. Det var så viktigt för dem att bli föreviga på något vis, även om de själva aldrig skulle få ta del av själva bilden.

Mitt sämsta fotominne:
Kanske när jag första dagen på min fotopraktik blev utskickad från tidningen jag skulle praktisera på att fota pro-dans. Tillsammans med bilnycklarna blev jag räckt en liten pocketdigital kamera av ett märke jag aldrig använt tidigare. Jag fick inget kläm på hur inställningarna på kameran fungerade, det var dåliga ljusförhållanden och jag kännde mig bara allmänt oproffsig. Jag höll säkert på i en timme innan jag vågade mig tillbaka till tidningen igen, en timme i helvete kändes det som, där jag ungefär var bered att kasta min fotokarriär i soptunnan.

Min största inspiration:
Ja det är just den jag kämpar med just nu. Men när jag träffar bebisar får jag lust att fotografera. Barn är så ärliga och naturliga, så på riktigt liksom.

Jag fikar helst:
Tårta absolut.

I kameraväskan har jag alltid:
Det vanliga, alltid extra batterier, laddare extra minneskort osv.

 
Barn
Vanligt
5 bilder
Mat
Vanligt
3 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.