Annons
Användarnamn: bevoice
Bor: Uppsala (visa på kartan)
Kategori: Amatörfotograf
Medlem sedan: 2007-08-15
Senast inloggad:

Som de flesta 50-talister har jag en gång startat med en Kodak Instamatic, men fotointresset tog inte fart förrän någon gång i slutet av 70-talet, även om jag fick lära mig framkalla svart-vit film på mitt första sommarjobb 1971 i en fotobutik på Brantingstorg i Uppsala. Den första systemkameran var en Olympus OM-2 som jag tog över efter min bror och jag har i huvudsak alltid fotot i dia. Efter att ha tappat intresset under en period så kom jag igång igen i början av 2000-talet då vi bodde i USA och sonen tog upp foto i skolan. Därefter dalade intresset än en gång för att sedan ta fart igen för två sedan då jag fick en Canon 350D av hustrun i 50-årspresent.

Den digitala tekniken ger ju helt andra möjligheter, främst genom möjligheten att öva hur mycket som helst utan kostnad och efter att ha kompletterat utrustningen med ett par fasta objektiv, 50 mm och 100 mm (makro), samt ett stativ är det hur roligt som helst.

Medlem i grupperna



Vem är jag?


Mina intressen:
Landskap, Gatufoto, Nattbild, Macro, Reportage / Situation, Vilda djur, Arkitektur, Porträtt, Utrustning, Natur, Växter, insekter, naturdetalj, Resefoto

Jag fotograferar helst med digitalkamera och då helst i färg. Jag hittar mina motiv mestadels ute, och motiven är oftast stilla. Motiven hittar jag med vidvinkel, och när jag exponerar så tar jag hjälp av erfarenhet. När jag surfar på Fotosidan.se så gör jag det med Windows och jag tycker bilder är roligast.

Mitt bästa fotominne:
Kommer säkert någon gång ...

Mitt sämsta fotominne:
En hårddiskkrasch när DVD-brännaren inte fungerat på ett tag så inga backuper fanns.

Min största inspiration:
Naturen och ljuset i alla dess former.

Jag fikar helst:
En slät kopp kaffe när som helst, och bjuds det på färska Wienerbröd till så är dagen fulländad.

I kameraväskan har jag alltid:
Kamera, minneskort (nästan alltid i alla fall) och putsduk.

Drömbilden är:
Det lär jag veta när jag tagit den.

 
Uppsala
Vanligt
4 bilder
Övrigt
Vanligt
3 bilder
Porträtt
Vanligt
2 bilder
Irland
Vanligt
0 bilder
Natur
Vanligt
1 bilder
Växter och Insekter
Vanligt
0 bilder
 
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.