Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vilken utrustning ska jag ha?

Produkter
(logga in för att koppla)
...
Men du ska vara medveten om att det inte är lika lätt att fotografera via "liveview" på de flesta systemkameror som det är på kompaktkameror. Eftersom spegeln är uppfälld funkar t ex inte AF som den brukar.
...
Detta stämmer bara inom den (i många avseenden) inskränkta Canon och Nikon-världen... :)

Sony A300 eller A350 har dels utvinklingsbar skärm (nödvändigt om LV skall vara användbart i ditt fall) och har en autofokus som kör i full fräs (f.n. världens enda).

För ditt ändamål så är det också guld värt att kunna ha antiskak även för ljusstarka objektiv. Du kan t.ex. köpa ett begagnat Minolta AF 50/1,7 för 6-900 kr, och då får du AS på alla Minolta och Sonys digitala hus (detta klarar inga Nikon eller Canon-kameror).

Läs t.ex. http://www.photoclubalpha.com/2008/01/12/alpha-700-shoots-the-cirque-du-soleil/
Bör vara synnerligen intressant läsning i ditt fall!
 
om tänker fota i dåligt ljus som det ofta är under konserter inomhus
så titta även på Nikon D90 den går precis in inom din budget med
18-55vr som fungerar bra i dåligt ljus om det man fotar inte rör sig så mycket annars så kan man köpa till ett 50 1.8 för strax över 1000 kr
då tycker jag att du ska klara dig ,D90 är en lite vassare kamera än eos 450 men även lite dyrare med sedan har den ju en kul grej med video om skulle vilja använda det.
http://www.kenrockwell.com/nikon/d90.htm
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.