Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vilken mus?

Produkter
(logga in för att koppla)

hornavan

Aktiv medlem
Vilken mus rekommenderar ni för arbete i PS?
Jag har haft många olika men aldrig varit riktigt nöjd, nu börjar jag till råga på allt få lite musarm.
 
Som jag uppfattat det så är det många photoshoppare som använder ritplatta/digitaliseringsbord där man istället för en mus använder en "penna".
Wacom är nog det mest kända/använda märket som både har dyrare proffsmodeller och enklare/billigare modeller för nybörjare. tex:
Wacom Volito2 A6 495:-
Wacom Graphire4 Classic A6 1050:-
Wacom Graphire4 Classic XL A5 2100:-

Har ingen själv men skulle gärna vilja men då blir det en ngt dyrare modell då A5 storlek nog är den mest rekomenderade.

Länk:
http://www.scandinavianphoto.se/product/listItems.aspx?secId=1555829&goSection=16.158

Själv kör jag med en Opt. Microsoft Intellimouse Exp. 3 som känns bra i handen.

//Niklas
 
Jag kan inte svara på musfrågan men för armen så kan det vara bra att växla till t.ex. en trackball där du håller handen och armen stilla och istället styr muspekaren med tummen.

Tyvärr så är dessa inte så lyckade när man skall göra precisa rörelser men det går utmärkt att ha både och installerade samtidigt och bara ta till musen när du skall fippla med pixlar.

Annars så är nog som redan föreslagits en ritplatta en bra grej.
 
Hej!

Jag använder mig av en Logitech MX1000 mus ( http://www.webhallen.com/prod.php?id=32238 ). Jag är mycket nöjd med den, men jag provade ut den efter min hand... tror jag stog i affären i 40 min och klämde på "mössen".

Det du kan göra för att förhindra och lindra mus arm är att du har musen framför dig och armbågen vilandes på skrivbordet. Det kommer kännas konstigt i början i och med att musen kommer att vara sned och tar ett tag att vänja sig vid att ha den så, men det hjälper. Jag tycker att jag har större kontroll över rörelserna oxå.
Annars finns det väl något slags stöd som oxå ska förhindra musarm, men jag vet inte hur och om de funkar. http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010029055

Mvh

Peter
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.