ANNONS
Annons

Vilken kamera och objektiv till specifik film-setup?

Produkter
(logga in för att koppla)

Rojnemark

Medlem
Jag ska filma statiska filmscener med stativ och extern mic. Avståndet från det mer eller mindre stillastående objektet kommer endast att vara några meter och det ska kännas så naturligt som möjligt och med hög kvalitetskänsla. Ljusförhållandena kommer genomgående att vara goda eller mycket goda. Jag vill skjuta i full HD och varje scen under längre tid (ca 30 min – 1 H).

Skulle helst vilja ha kamera snarare än videokamera.

Budget ca 10-15 tkr.

Min initiala tanke var en Canon 60D och ett EF 35/2,0 (samt den här för ljudet: http://www.samsontech.com/zoom/products/handheld-audio-recorders/h4n/).

Nu läser jag mig till att kameran inte tillåter mer än typ 12 minuters filmning i full HD (4 GB). Och då blev jag trött.

Kan man komma runt det där med längden? Eller har ni tips på en bättre setup?
Jättetacksam för tankar kring detta.
 
Hmmm, men vänta nu, jag borde väl kunna spela in rätt till datorn eller till extern hårddisk? Då borde det väl inte spela någon roll vad kameran tillåter i det avseendet? Eller?
 
Jo, så är det väl. Jag är bekant med 30 minuters begränsningen. Det går att sänka kvalitén och få längre tider men det är ju inte intressant i detta läge.
Men som du säger så finns det kameror med HDMI ut som man kan köra direkt till datorn.
Hur det funkar vet jag inte. Min kamera klarar det inte (600D) och jag har inte läst så mkt om det.

Här är en sökning på prisjakt.se på systemkameror fullformat med hdmi.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=101#rparams=l=s98865588
 
Kan du berätta lite mer om tekniken du tänker använda. Jag gissar ju att du inte har tänkt ta halvtimmesvis med tjugofem rutor i sekunden, utan det kanske handlar om time-lapse? Canons kameror funkar ganska bra till det, särskilt när man kör dem med Magic Lantern.
 
Jo faktiskt, det är precis vad jag tänkte göra. Minst. Helt en timme eller mer. Och ingen time lapse.

Och som sagt, helt stationärt med tillgång till bra datorer och hårddiskar om det behövs för att kunna filma länge med hög kvalitet.

Men som nyofb säger, om man kan filma längre med HDMI-ut fullformatskameror så får det väl bli en sådan. (Magic Lantern ger ändå ett klipp vad jag förstår.)

Dock skulle jag verkligen behöva säkerställa att det fungerar att gå förbi maskinskyddet om 4 GB via en direktkoppling till datorn via HDMI-ut. Är det verkligen så?
 
Kollade runt lite och verkar som att om man streamar HDMI ut så får man med alla ikoner och skit precis som man ser det i Live View.
Men tydligen ska Nikon D800 och D4 skicka en rent signal som man kan spela in. Utanför din prisklass dock.
En Ninja kan vara bra med en D800 också.
http://atomos.com/ninja/

Å andra sidan kan du få det du vill med en gammal Canon HV20 och uppåt och de är ju rätt billiga.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.