Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vem bestämmer vid en olycksplats?

Produkter
(logga in för att koppla)
Peter.H skrev:
Direkt i andra hand bör man hjälpa till (under förutsättning att man har kunskap om första hjälpen, HLR, eller liknande, annars kan hjälp bara ställa till mer oreda).

Kunskap som kan vara värd att skaffa om man siktar på att plåta mkt olycksplatser. Föreståelse över vad räddningspersonalen gör och dessutom om man är först på plats möjligheten att kunna hjälpa till. Det är väl inte helt fel heller att skriva till en bildtext på en redan släckt brand att fotografen gav 1a hjälpen eller vad det nu kan röra sig om till en drabbad. det kan vara minst lika nice för tidningen att ta med som e flashig bild när det brinner! Eller skulle nån här protestera mot att tjäna lite kosing på sin välvilja?

Själv skulle ajg i alla fall inte plåta olycksplatser om jag inte först skaffade mer kunskap i området.
 
Det är en sak att ha kunskaperna, en annan sak att agera på dom. Även de som har kunskaperna fryser ibland, oftast 1a gången de hamnar i en situation då de måste bestämma sig om de ska använda sig av dem.

Men visst, HLR och ABC borde vara obligatoriskt i skolan egentligen.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.