Annons

Val av kamera...

Produkter
(logga in för att koppla)

.. Johan ..

Medlem
Hej,

då var det dags för mitt första inlägg...
är väl inte särskilt jättespännande men
here comes iaf.

Jag börjar nu tröttna på min gamla Fujifilm
MX1200 från -98. Den har fungerat tillfresdställande och har nåt som kallas fixfocus... (jag tror det är bra ;))

Hursomhelst känner jag att det är tid för ett byte. Tyvärr sätter min oöverträffade beslutsångest effektivt stopp för ett köp.
Kriterium är dock att den ska gå att experimentera med, dvs ha alla manuella inställningar som behövs, kunna spela in film samt ta mycket bra och skarpa bilder. Får inte vara alltför stor o klumpig heller.

Först var jag inne på att få med det här i en ultrakompakt kamera som var lätt att bära med sig, tyvärr verkar det som det är svårt att hitta en sådan. Ixus 400 är ruggigt snygg och så, men dyr och kan inte ens ställa slutartider så den gick bort. Minolta G400 verkar ha det mesta utom A/V-utgång. Recensionerna är dock inte övertygande och testbilderna på ex. cyberphoto inte särskilt imponerande. Är det ingen här som äger en G400 och kan ge ett utlåtande?

Ser man mer till prisvärdheten antar jag att A70 är det bästa köpet med compact flash, AA-batt osv. Om man struntar i pris o storlek och bara går på bildkvalité o manuella inställningsmöjligheter, vilken är då att föredra av A70 och G400?

Är inte helt främmande för andra förslag som uppfyller kriteriumen. Tack för hjälpen!

/Johan
 
Ja jo jag vet att fixfocus suger rätt hårt =)
Var lite elak mot min gamla trotjänare bara...

A80, ja.. tänkte mest på prisnivån, kan tänka mig
att lägga lite extra för att får en ultrakompakt kamera, men ska den vara stor så måste den vara
billig. Visst är väl A80´n prisvärd, men känns ändå över smärtgränsen.
 
Jag har haft en G400 i en månad nu. Är inte helt nöjd med inomhusbilderna. Blixten är väldigt svag och kameran fokuserar fel ibland i svagt ljus. Allt annat är förträffligt dock, speciellt makrobilderna var suveräna, men också utomhusbilderna var bra. Menysystemet är lite opraktiskt dock. Jag ångrar att jag inte köpte en ixus 400 istället. Tydligen ska ixusen ha bättre blixt/autofokusering. Tror inte det blir så ofta man använder slutartidsinställningar på en sån liten kompaktkamera iaf. Köp hellre två kameror isonnafall. A80 är stor som ett hus, var och kollade på den....är inget om du vill ha en smidig kamera. Jag är ingen expert men jag tycker inte du ska köpa G400. Men om du vill köpa en kan du få köpa min begagnad för ett billigt pris :) Jag ska köpa en ixus istället..

ps.säg till om du vill att jag ska posta några bilder från G400:an,inge problem
 
Senast ändrad:
Allt som man drar sig för att stoppa i fickan/jackan när man ska gå utanför dörren är stort som ett hus för mig nämligen. Det är den kända psykologiska "hus gränsen" som inträder när vikten överstiger 250 gram :)
Men allvarligt talat, om man hållit en ixus eller G400 i handen så ter sig A80 vid jämförelse stor som ett hus sanna mina ord.
Om man å andra sidan är van vid en canon 300D så kanske en ixus 400 ter sig alltför litet, men då får man införskaffa sig ett förstoringsglas så man kan njuta av det "lilla" i livet.....
 
Så det är inte mer?
Jag trodde a80´n hade nya lite nya bildprocessorer o sånt där för att förbättra bildkvalitén. Är det vridbara skärmen som är huvudgrejen känns det som den kvittar.
 
A80:n har oxå 9-point AiAF , medan A70 har 5-point. Men jag tror inte man märker så mkt skildnad. Sen är A80:n gjord helt i metall om ja inte minns fel? Någon annan kanske kan bekräfta...
 
A70:

"A70 är mycket elegant och själva konstruktionen ligger inte efter. Kåpor, knappar och rattar känns och fungerar bra. Visst är de byggda i plast men det är mycket välgjort."

A80:

"Stora delar av kåporna är av metall. Kameran är gedigen och välbyggd."


Info från cyberphoto.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.