Annons

Väska för regnskogstrek

Produkter
(logga in för att koppla)
Jag håller med Bent's tips helt och hållet. Det jag själv saknade vid några tillfällen var 10-22'an i regnskogen att använda i vegetationen och i de gläntor som finns.

Macro eller normalzoom med bra närgräns är svårt att klara sig utan.Jag optimerade och då fick macrot stanna hemma och Sigma 17-70 blev kompromissen.

Slutsats:
Minimal packning betyder 70-200 + konverter och normalzoom med macromöjlighet. Blixt

Lite mer packning, eller kanske det man egentligen vill ha med sig är 70-200+1,4x eller 100-400, macro och vidvinkelzoom. Blixt och stativ. Ev. en ljusstark normal också, men den kommer mest att ligga oanvänd.
 
Från att haft med mig ljusstarkt tele å diverse andra gluggar har jag gått till ett supertele för att banta utrustningen. Kanske inte det optimalaste objektivet för ett bra foto, men ack så smidigt under längre resor.

Man får sätta smidighet och vikt mot kvalité och vikt. Vad skall du göra mer på resan, hur stor del är fotandet osv.

Nästa resa blir genom delar av asien i 6 månader med en 40 + 5 liters ryggsäck (med en kameraväska som ligger i packningen)

Läs mer om min resa och packlista på min blogg, danielpeterson.se/blog/


Mvh Daniel
 
Först av allt, grymma bilder Bent!

Ser att du kommit bra nära aporna!

Jag kommer inte behöva bära nånting eg om jag inte vill. En bärare kostar 250:-/3 dar. Så jag kommer nog ångra mig om telet stannar hemma tror jag.

Det får nog bli en dryzone rover, samt en extra drybag som antingen får vara i överfacket eller ges till bärare. Då får jag med 300'at också.

samt borde få plats med kamera, 17-40, 70-200, 100 macro och blixt i rovern. Lite kiselgel på det och allt borde bli klockrent!

Var på borneo brukar du hålla till?
Jag funderar på att åka till sumatra och anlita http://www.gunung-leuser-trek.net/index.html Men inget är bokat än, så jag kan eg lika gärna välja Borneo, om du har nåt bra tips?

Resten av resan blir stad, strand, dykning och antagligen en tur till komodo. sammanlagt 4v.

Jag kom hem för ett par v sen från Tanzania, Uganda och Congo där jag reste med hela utrustningen utom macrot. Så 65l ryggsäck +full nova5AW. Förutom på trekken så är det inget problem alls att vara fullpackad. Och jag tror nog jag klarar ett antal kg då med.
 
Jag leder en kurs i tropisk ekologi på Borneo sedan 1999. Så jag åker dit varje år i februari, och har väl efterhand hittat några bra ställen att vara på. Jag brukar börja i Bako nationalpark utanför Kuching i Sarawak. Det är där apbilderna är tagna, det har varit nationalpark väldigt länge där och är väldigt svårtillgängligt för tjuvjägare, så djuren är tämligen orädda. Där finns det även en hel del kannrankor samt bra lägen för nattmakro. Sedan åker jag upp till Sabah, där det fotomässigt mest är Kinabalu park och Danum Valleys regnskogsreservat jag är i. Nästa år kommer jag att lägga en vecka extra i Bako, och några dagar i Danum Valley för att få lite mer fototid.

Lite mer (subjektiv) praktisk info finns på


http://www.emg.umu.se/utbildning/bio/5bio43tropiskekologi/Tropisk/sabah.html

Vårt schema på Borneo finns på

http://www.emg.umu.se/utbildning/bi...i/pdf-files/Reseschema tropisk 2007- 2008.pdf ,

det kan säkert ge lite ideér om vad man kan göra. Förutom de platser vi besöker på kursen tycker jag att man bör fundera på att besöka Gunung Mulu nationalpark i Sarawak och Kinabatanganfloden i Sabah. Om du har dykcert är Sipadan given.

mvh

Bent
 
Tack för länkarna Bent, det var intressant läsning! Ja förutom stycket om iglar... Funderar på var man kan köpa en kroppsstrumpa i kevlar :p

Vi kommer dock hålla oss i indonesien den här resan, men en annan gång är det nog inte omöjligt att Danum Valley får sig ett besök, "måste" ju ändå till Malaysia för att dyka på Sipadan som du nämner.

Dykningen den här gången blir vid komodo, så vi kan kombinera med att se lite stora ödlor.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.