Annons

Tipps för er med repig LCD

Produkter
(logga in för att koppla)
Se upp med displaypolish. Displayerna är (oftast) antireflexbehandlade. Ni kan ju gissa vad som händer om man polerar det...
Enklast är att strunta i displayskydd och byta glas när det blivit alltför repigt.
Min gamla Sony har en stor skimrande (antireflex) display som tom. sticker ut. Har inte lyckats göra en enda mikrorepa ens i den...
Min 10D är 14 mån. gammal och har heller inte en repa.
Var rädda om grejorna..
 
Re: TAndkräm

Niklas74 skrev:
Är det mjukare plast går det inte o polera men hårdare typer går att fixa till , jag brukar rädda cd skivor genom att polera dom me tandkräm......Sen finns det ju speciella produkter alla polermedel...men tuben ligger oftast närmast tillhands.
Warning - man måste veta vad det är för plast för att inte sabba än mera.

Hmm, det är ju därför jag startade tråden - för att meddela att dessa polermedel inte fungerar på D70 displayen!
Sen verkar det ju just som om hårda displayer (som D70), tvärt om mot vad du säger, inte går att polera. De mer mjuka som sitter på mobiltelefoner verkar dock gå att polera upp.

//
 
Hands off!!

Jag är överraskad över hur ovarsamma de flesta verkar vara med sin digitala kamera. Högteknologisk utrustning som inte är tillverkad för industrimiljö måste hanteras ytterst varsamt för att inte falera omgående. Själv går jag ingenstans med D70:n utan min 850-NB, Nitrogen Dry Box. Skärp er!
 

Bilagor

  • 850-nb.jpg
    850-nb.jpg
    20.3 KB · Visningar: 577
Vet inte hur belkins skydd är men jag köpte just ett till min ipaq från boxwave som heter clear touch. Bäst i de flesta tester till handdatorer, inga bubblor och dessutom antireflexverkan. Jag kommer helt klart att köra med ett sådant när plastskyddet försvinner till min D100. Kostar iof lite drygt hundralappen men tror storleken borde räcka till ett antal gånger. Köps billigast från boxwaves hemsida direkt från USA.
 
på tal om repor och dylikt har mitt stackars frontlins-skydd fått lite repor. buhuu. fast hellre det än linsen såklart. ;)
 
Här är ett företag i Tyskland som specialiserat sig på att göra skydd till displayer och då mest på kameror och då stort sätt alla modeller. Jag har precis beställt därifrån till min Canon Mark2.

http://www.m5000.de/shop.htm
 
Hej allihopa!

Är det någon som vet hur man bäst rengör displayskyddet? Har fått massa klet från diverse klibbalar (på bara någon timme) som stör när man försöker kika i monitorn.

Jag vet ju att plocka loss det, men hur gå till väga sen - för jag vill ju inte repa själva skyddet i onödan!

/robin
 
Mycket varmvatten och lite yes. Skölj rikligt med kallt vatten efteråt. För övrigt är metoden det bästa sättet att göra rent glasögon med. Skonsamt och det blir perfekt rent. Jag vet inte vad det är med Yes men andra diskmedel funkar inte lika bra.
 
En del fotohandlare har ju rengöringsservetter som påminner om våtservetter fast för linsbruk, de kan ju även användas till LCD:n. Bra på resan eller när man är ute på fältet..
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.