Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Storformatsskrivare för svartvita utskrifter

Produkter
(logga in för att koppla)

jollna88

Medlem
Är sugen på att köpa en storformatsskrivare. Har kikat på Canon IPF820 och tycker den känns bra. Är rätt sugen på en HP då jag hört att de är "ekonomiska". Jag ska bara skriva ut i svartvitt och letar efter en skrivare som inte kostar 50' men kan skriva a1 eller a0. Ska egentligen mest printa från Cad, alltså ritningar och liknande. Så vill att tunna linjer och sådant ska få bra kvalitet vid utskrift. Är rädd för dessa skrivare som dricker bläck och därför är dyra att ha. Eller de där munstyckena torkar igen.
Någon som har ett tips på någon prisvärd modell? Kan gärna köpa begagnat om det drar ner priset!

/j
 
jag kör med epson 7900 o har rip programmet image print till den som görs av colorbyte. Epson är den bästa skrivaren enligt många tester o den funkar riktigt bra hade 7800 innan o den var betydligt känsligare o vart lättare ränder med den om den stot ett tag 7900 kan stå länge utan problem.

Just för svartvita utskrifter är image print extra bra kvaliten blir fantastisk bra visst du kan göra profiler till dom papper du tänkt använda eller förlita dig på papperstillverkarnas profiler men image print är klockrena dels i arbetssätt samt dom stämmer exakt så har du en kalibrerad skärm o rätt omgivningsljus så kommer din bild se ut som den gör på skärmen.

Ang utskriftskostnad så har tex epson till skivaren två olika patron storlekar en på 700 ml en på 350 ml så ekonomin blir billig eftersom bläcket är billigare i större patroner än små men.............

bläck är färskvara o du bör byta patroner helt inom 1 år max 2 för att det inte ska bli gammalt o bara att fylla maskinen med med 11 patroner med 350 ml för runt 1500 kr/st blir drygt 16000 kr så du bör printa en del per år.
epson 7900 kostar en slant men 7890 är billigare ca 10000 kr
http://www.scandinavianphoto.se/produkt/11344035/epson-skrivare-storformat-stylus-pro-7890

image print säljer bla stefan olsson på profiler.nu kostar
http://www.profiler.nu/imageprint/priser/


mitt råd om du inte ska printa tokmycket o verkligen behöver 60bredd att satsa på en liten mindre skivare epsons http://www.scandinavianphoto.se/produkt/9844897/epson-skrivare-storformat-stylus-pro-3880
o hitta papper med bra fabriksprofiler eller låta Stefan hjälpa dig att göra profil till det papper du vill köra med.


mycket intressant att läsa om epson skrivare o image print finns på luminous-landscape hemsida.

ang papper jag har många olika papper bla ett metalic papper jag köpt direkt från fabrik (lexjet )sunset photo metlic paper
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.