Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Sigma EF-500 DG Super (Minolta Maxxum) till A1?

Produkter
(logga in för att koppla)

Hubbo

Medlem
Minolta har den märkliga ovanan att kalla sina kameror vid olika namn i olika världsdelar. Maxxum och dynax är således samma kamera.
Om du är 100% säker på att den blixt du tänkt köpa är kompatibel på alla områden med Dynax så lär det inte vara några problem. Men har Sigmablixten kontakter för kablar? Om du i framtiden vill köra blixtarna via kabel är det viktigt. Det är ju inte alltid som man vill använda den inbygda blixten i kameran. Det går förstås att kringgå med extra blixtsko med kabelanslutning.
 
Tackar för informationen. Jo men denna sigmablixten kan styras trådlöst så kablar är inget måste.
 
Visst går det att styra blixtar trådlöst, men det kräver att den inbyggda blixten i kameran måste användas. Det är ju inte alltid som man vill ha denna igång vid lite speciella ljussättningar eller motiv som kan reflektera osv.
Samtidigt måste man ju ta med priset i beräkningen. Kablarna mellan blixt och kamera är svindyra.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.