Annons

SD, SDHC, CF - skillnad i säkerhet/kvalité?

Produkter
(logga in för att koppla)

bedui.com

Aktiv medlem
Hej,

finns det någon dokumenterad skillnad i att SD eller CF skulle skilja sig i kvalité/säkerhet för bilder? Vad finns det annars för anledning att fortsätta använda CF då dom är större?

Pentax använder ju intressant nog SD/SDHC i sin nya K20D DSLR-kamera, samtidigt som väl både Canon o Nikon kör med CF i alla sina DSLR (även de billigaste)?

MVH -Peder
 
Det är väl just det som är grejen? Storleken. Ett mindre kort tar mindre plats i kameran. Generellt kan man säga att ju mer du måste packa data på ett minneskort ju känsligare blir det, jämför hårddiskar. Tekniken går framåt och datat kan packas mer fysiskt med bibehållen kvalitet/säkerhet. Nikon D80 har SD medan senare modeller som D200/D300/D3 har CF men det är ju ganska stora kameror där platsbristen kanske inte är så stor? /FW
 
bedui.com skrev:
Vad finns det annars för anledning att fortsätta använda CF då dom är större?
Anledningen att använda CF är (eller har iaf varit) just att de är större. Inte fysiskt alltså, utan i lagringskapacitet. Traditionella SD-kort går inte att göra större än 2 gig. Nu har ju SDHC kommit och då är det problemet löst.

SD har uppenbara fördelar gentemot CF. Inte bara att de är mindre -- de är dessutom mindre känsliga för yttre påverkan som smuts.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.